Bijzonder: De geheimen van Molensloot

Welkom op Molensloot, bij Kapitein Haddock! Kasteel Cheverny was Hergés inspiratie voor de tekeningen van kasteel Molensloot dat in meerdere avonturen van Kuifje te zien is. Het kasteel wijdt een permanente expositie aan de beroemdste strip-detective.
 

De tentoonstelling « Les secrets de Moulinsart » (De geheimen van Molensloot) is te vinden in een aanbouw van het kasteel. Klein en groot kunnen hier de avonturen van Kuifje induiken. Vanaf zijn eerste verschijning in Het Geheim van de Eenhoorn is kasteel Molensloot de thuishaven van Kuifje en zijn trawanten. De Fondation Hergé en het Landgoed Cheverny hebben zich daarom verenigd om een interactieve tentoonstelling vol verrassingen samen te stellen.
 
Diverse decors zijn hier levensgroot nagebouwd, van de crypte tot aan het laboratorium van professor Zonnebloem, en zorgen zo voor een verbluffend spektakel-parcours.  Bij de ingang van elke ruimte vervangt een visuele animatie de relevante scène uit de strip. Vervolgens vind men de voorwerpen van onze helden, zoals een 33-toerenplaat van Castafiore, de kleding van Kuifje aan een haakje op z’n kamer, en zelfs een fles van Kapitein Haddock lievelingswhisky. Uiteraard is het onmogelijk te ontsnappen aan het getier van de Kapitein dat vanuit alle hoeken weergalmt ! Er is een magische interactiviteit tussen bezoekers en animaties, ook volwassenen mogen meespelen... Les secrets de Moulinsart heeft al zo’n « honderdduizend miljard bezoekers gehad » !
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.