Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Verborgen schat: Schitterende interieurs

Het aanzicht van de kolossale gevels van het kasteel maakt de inwendige verfijning moeilijk voor te stellen. Maar de stenen reus heeft een adembenemend interieur met oogverblindende, met bladgoud versierde, plafonds en delicaat geweven wandtapijten.

De interieurarchitectonische schatten in de vertrekken van het kasteel zijn niet alleen zichtbaar voor het opmerkzame oog; decoratieve panelen en cassetteplafonds vormen een decor dat bijna theatraal is. De plafonds zijn opmerkelijk, een aantal van hen schitteren door de verfraaiing met bladgoud. Het plafond van de Salon Doré is een 17e eeuws meesterwerk en in de balken en panelen is het monogram van de eerste hertog van Brissac, Charles de Cossé, nog zichtbaar. Ook de Grote Galerij heeft een rijkelijk versierd plafond. De balken en dwarsbalken zijn versierd met een hondertal kleine beschilderingen met mythologische en bijbelse taferelen. Onder de wandtapijten bewonderen we vooral een exemplaar uit de Gobelins weverij waarop het verhaal van Don Quichotte wordt verteld, de in Brussel gemaakte 17e eeuwse wandtapijten in de Mortemart kamer, en de Aubusson wandtapijten uit het tijdperk van Lodewijk XIV in de Koning Lodewijk XII kamer. In de Jachtkamer bevindt zich een 16e eeuws wandtapijt met jachtscenes. Dit alles vormt een verbluffend en verfijnd decor waarin het antieke meubilair en de schilderijen die de familie Cossé-Brissac in de loop der tijd heeft aangekocht prachtig tot hun recht komen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.