Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Onmisbaar: Het landschapspark van kasteel Brissac

Hoewel het kasteel duizelingwekkend hoog is, is het park zover het oog reikt aangelegd op een terrein van 70 hectare. Alle hoekjes bieden vreedzaamheid om tijdens een wandeling van te genieten. Een lieflijke uitnodiging om te flierefluiten.

Kasteel Brissac wordt omringd door een landschapspark van 70 hectare waar men heerlijk kan flaneren en genieten van landelijke wandelingen. De pastorale paden slingeren in de schaduw van de eeuwenoude bomen die drinken van het water in de vijvers en de rivier de Aubance. De diverse landschappen hebben elk hun charme : dan weer wild, dan weer elegant, maar altijd met de zachtmoedigheid van Anjou. Hier en daar zijn bankjes geplaatst waarop men kan genieten van de rust en de biodiversiteit; de familie Brissac werkt voor het behoud en de verrijking van hun groene schat.

Het neoclassicistische mausoleum is gezeteld op een heuvel met een van de mooiste uitzichten op het kasteel. Om door te dringen tot zijn geheimen kan men de voormalige grachten in, zij zijn nu gedempt maar bedekken een ondergronds kanaal. De wijngaarden om het kasteel heen zijn er al vijf eeuwen. In de stilte van de gewelfde kelders rijpt de uitmuntende Rosé d’Anjou die hier gemaakt wordt.
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.