Kasteel Brissac: Een nieuwe wandelroute

In het kader van het cultureel seizoen « Jardins en Val de Loire » (Tuinen in de Loirestreek) neemt kasteel Brissac een nieuwe wandelroute in gebruik. Ontdek dit poëtische pad door het hart van het park; een hymne aan water in diverse vormen.
 
De nieuwe wandelroute die is aangelegd op kasteel Brissac heeft een dichterlijke en ludieke verrassing: bezoekers worden uitgenodigd om via een kunstmatige rotswaterval het riviertje dat door het park stroomt over te steken. Vanaf dit « Pont passerelle » (bruggetje) kunt u aan de ene kant het kasteel bewonderen en aan de andere kant de vijver. Water is een belangrijke attractie in het park en de eilandjes en watervallen bieden een verscheidenheid aan perspectieven op het landgoed. De waterval is opgedragen aan de componist Frans Liszt, een eerbetoon niet alleen aan de Hongaarse herkomst van de dame des huizes, markiezin Larissa Széchényi, maar ook aan de talloze pianostukken die Liszt componeerde op het thema water.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.