Middeleeuwse steekspelen op kasteel Brézé

Kom kijken bij de grootse middeleeuwse steekspelen op kasteel Brézé. Op 14 en 15 juli aanstaande staan er talloze toernooien op het programma alsmede activiteiten voor groot en klein, workshops met een thema en een heleboel verrassingen ...

Duik de middeleeuwen in tijdens een weekend op het kasteel van Brézé waarin heren en ridders elkaar te paard te lijf gaan. Spectaculaire schermutselingen, paardenhoeven die op de grond stampen, het gekletter van tegen elkaar botsende wapenuitrustingen; de heropvoering van een scène uit een toernooi tussen de heren van Brézé en van Rivau, tijdens het gezag van de goede koning René, in 1446. Er zijn legendarische gevechten en sensationele demonstraties te zien, en allerlei activiteiten voor kinderen. Het dagelijks leven in de middeleeuwen komt hier tot leven in tenten waar u ouderwetse nijverheden kunt zien zoals leerbewerking, smidse, een kruidendokter, wapenverzamelingen, tafelkunst, medicinale planten ... een totale onderdompeling in de wereld van dappere ridders en edele dames.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.