Verborgen schat: Het gerestaureerde park en de waterspiegel

Bij de aanleg van de tuinen gaven de de Biencourts de voorkeur aan de meer natuurlijke wildheid van de Engelse stijl. Zo hebben ze een park gemaakt dat een resoluut dichterlijke sfeer heeft en waar de paden tussen het groen en het water kronkelen.

Ten tijde van de Renaissance had het kasteel slechts een ommuurde tuin dat dankzij de passie van Charles de Biencourt werd uitgebreid tot een romantisch park. De liefhebber van planten en tuinarchitectuur in het algemeen ondernam de aanleg van een 8 hectare groot Engels park en twee waterspiegels. Zijn werk werd voortgezet door zijn zoon en verfraaid met voor die tijd exotische soorten die een bijzondere charme gaven aan de wandelpaden.

Grote restauratiewerkzaamheden hebben het park in vol ornaat hersteld en de botanische collecties vernieuwd. Een vijftiental sierboomsoorten en zo’n 10 000 bollen zijn geplant alsmede rozenstruiken, acanthussen en diverse soorten lavendel. De smalle paden meanderen onregelmatig tussen struiken en de waterbekkens en creëren zo wilde taferelen die doen dagdromen. Een bruggetje leidt van de andere kant van de Indre naar het eilandje la Rémonière waar verschillende plant- en diersoorten geconserveerd worden die geklassificeerd zijn op de Natura 2000 lijst. De meer georganiseerde ‘jardin des Secrets’ (geheimentuin) toont ouderwetse regionale groenten alsmede een vlindertuin.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.