Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Kasteel Angers: Nationaal domein

Op 2 mei 2017 verhief de Franse Premier kasteel Angers tot de rang van Nationaal Domein. Absolute erkenning in de regio Angers die van nu af aan één nationaal domein telt in het westen van het gebied.
 
Het is meer dan een promotie, het is voor kasteel Angers een ware inzegening dat het vanaf afgelopen 2 mei op de prestigieuze lijst van nationale domeinen staat. Het wordt nu dus, net als Landgoed Chambord, het Louvre, de Tuin van de Tuileriën en het Élysée-paleis, erkend als « ensemble immobilier présentant un lien exceptionnel avec l’histoire de la Nation » (gebouwencomplex met een buitengewone band met de Nationale geschiedenis). Nationale Domeinen zijn veelal voormalige koninklijke, keizerlijke of prinselijke verblijven. Dit kasteel is geen uitzondering op die regel daar het door Sint-Lodewijk werd gebouwd en het vervolgens de officiële residentie werd van de hertogen van Anjou. Het wapen met de drie leliën dat nog steeds te zien is op het kasteel is een aandenken aan de prinsen die hier in de 14e en 15e eeuwen hun hof hadden. Hoewel het kasteel al vanaf 1875 een Nationaal Monument is opende het pas medio 20e eeuw zijn deuren voor het publiek. Tegenwoordig huisvest het ook het Wandtapijt van de Apocalyps, een uniek meesterwerk van middeleeuwse kunst waar per jaar meer dan 226 000 bezoekers naar komen kijken.   
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.