Een kennismaking met het beroemde wandtapijt van kasteel Angers in een film

Het kasteel van Angers heeft een nieuw en modern hulpmiddel: een alles onthullende film over het Tapijt van de Apocalyps. Neem een duik in de geschiedenis en geheimen van dit weergaloze meesterwerk.

Op kasteel Angers ziet u, voordat u het in levenden lijve ziet, eerst een nieuwe film over het befaamde Wandtapijt van de Apocalyps in de introductiezaal. Na het zien van de film weet u alles wat u nodig heeft om de context en symboliek van het grootste en oudste wandtapijt in de wereld te begrijpen. De opdracht voor het maken van het kleed werd rond 1375 gegeven door hertog Lodewijk I van Anjou. Honderd van de oorspronkelijke honderveertig meter hebben de eeuwen doorstaan dankzij eersteklas conserverings- en restauratiewerkzaamheden die ook in de film te zien zijn. De film is gebaseerd op foto’s in ultra-hoge definitie die met meerdere tegelijk getoond worden voor een overzicht of in enkelvoud voor een weergave in detail zodat kijkers worden meegenomen naar het verhaal dat op het tapijt wordt weergegeven.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.