Bijzonder: de hangende tuin

De Goede koning René liet aan Angers zijn smaak in tuinen en zijn liefde voor de plantenwereld na. Een wandeling door het park belooft prachtige groene ontdekkingen in de tuinen en bloemperken, maar ook in de hangende tuinen op de omwalling.

Het kasteel van Angers cultiveert de denkwijze van plantenliefhebber de Goede koning René die het kasteel, aan de voet van het hoofdgebouw, van groene aankleding voorzag. Wegens het recente eerherstel van de tuinen zijn er rond het kasteel verschillende tuinen aangelegd : een rozentuin, een collectie hortensia’s, een moestuin met middeleeuwse bloemenweide, en uiteraard een wijngaard waar koning René erg van hield. Dit botanische palet telt ook een hangende tuin die zich in alle rust op de ommuring ontwikkelt.  In bloembedden in geometrische vormen groeien aromatische en medicinale planten en kruiden. Samen vormen ze een vrolijke plantenwarwinkel. Onder hen bevinden zich enkele zeer oude soorten die ook op het Wandtapijt van de Apocalyps staan afgebeeld. De hoveniers van het kasteel hebben de instelling van duurzame ontwikkeling en van tuinbouw zonder gebruik van chemicaliën.  Ze hebben bijvoorbeeld de gaasvlieg geherintroduceerd daar zij leven van de bladluizen die wijnranken en rozenstruiken aanvallen. Overigens is het kasteel ook een « refuge de la Ligue de Protection des Oiseaux » (toevluchtsoord van de Franse Vogelbescherming) en verwelkomt het 14 soorten die hier hun nest bouwen. Bijen vinden hier eveneens een thuis; in de koninklijke bijenkorven.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.