Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Verborgen schat: De Franse tuinen

Na tussen de twee wereldoorlogen tijdelijk verdwenen te zijn geweest, zijn de Franse tuinen op Chambord weer geheel in ere hersteld op een oppervlakte van 6,5 hectare. Na een studie van meerdere jaren heeft dit project de bloemperken hun pracht van weleer teruggegeven.

De opdracht tot de aanleg van de schitterende Franse tuinen op Chambord werd gegeven door Lodewijk XIV en het werk voltooid onder Lodewijk XV. Ze zijn nu weer in alle glorie te zien. Tussen de twee wereldoorlogen werden ze onder het gras begraven en er waren vervolgens 15 jaar studie en archeologisch onderzoek voor nodig om ze te kunnen herstellen.
 
De kersvers uit de grond getrokken tuinen bestaan uit twee ornamentale perken die worden ingelijst door linden. De kruising van deze twee zones wordt gevormd door 400 stuks wilde kersenbloesembomen. Aangezien de tuinen zich over 6,5 hectare uitstrekken moesten er door de tuiniers 600 bomen, 800 struiken, 200 rozenstruiken en 15 250 planten geplant worden. Hoewel de originele configuratie hervonden is, zijn er modernisaties ingevoerd om de duurzaamheid te verbeteren.  De grootschalige werkzaamheden werden mogelijk gemaakt door de filantropie van Stephen Schwarzman, een rijke Amerikaanse zakenman, die groot liefhebber is van Franse cultuur en die ook al financiële steun verleende voor werkzaamheden aan het Louvre en aan het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.