Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bijzonder: Belangrijke bewoners van het kasteel

7 koningen en 10 koninginnen maakten van het aangename en strategisch geplaatste kasteel Blois hun thuis. In de koninklijke appartementen vinden we aandenkens aan deze beroemde personen en aan de exceptionele gebeurtenissen die zich binnen deze muren afspeelden.
 
Gedurende meer dan vier eeuwen volgden koninginnen, koningen en prinsen zich op in de koninklijke residentie in Blois dat de meest roemruchte personen uit de Franse geschiedenis voorbij zag komen. De geschiedenis begint met Karel van Orléans die graag een overvloed aan kunstenaars in zijn favoriete verblijf op bezoek had. Lodewijk XII werd hier geboren en bracht er, samen met zijn vrouw Anna van Bretagne, een deel van zijn leven door. Hij was ook degene die er de Italiaanse invloed introduceerde, in de vleugel die zijn naam draagt. De Renaissance elegantie van het kasteel is te danken aan Frans I, met werkzaamheden die een voorbode waren voor een reeks andere die de bouwer-koning elders zou ondernemen.

De op kasteel Blois overleden Catharina de’ Medici maakte van het kasteel het centrum van onderhandelingen tijdens de Godsdienstoorlogen oorlogen terwijl haar zoon, Hendrik III, er zijn rivaal de hertog van Guise om liet brengen. En dan is er Maria de’ Medici, verbannen naar Blois door haar zoon Lodewijk XIII, die wist te ontsnappen. Gaston van Orléans vestigde zich hier voor lange tijd. Bekroonde hoofden ontvingen graag bezoek uit de hoogste en populairste kringen, daarom zag het kasteel bezoek van de dichter François Villon, Filips de Schone van Castilië en zijn vrouw Johanna van Castilië, Keizer Karel V, en niet te vergeten de dichter Pierre de Ronsard die hier tijdens een bal zijn beroemdste muze Cassandra ontmoette.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.