Een dagje om Nantes en zijn kasteel te ontdekken

Het majestueuze kasteel van de hertogen van Bretagne staat in Nantes, op slechts 2 uur en 10 minuten van Parijs met de TGV (of 3,5 uur met de auto). In een dag kunt u deze kosmopolitische stad verkennen en het laatste Loirekasteel aan de rivier voor de Atlantische oceaan.
 
Ochtend: Kasteel van de hertogen van Bretagne en een wandeling
Het indrukwekkende kasteel van de hertogen van Bretagne bevindt zich middenin het stadscentrum. Ontdek de binnenplaats, de ommuring, de slotgrachttuinen en het stedelijk museum ‘musée d’Histoire de Nantes’ dat er gehuisvest is.
 
Slenter na uw bezoek door de autoloze straten in de wijk Bouffay in het oude centrum en bewonder de schitterende kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul. En u kunt even stoppen bij een van de talloze winkeltjes om wat van de lokale specialiteiten mee te nemen als souvenir.
 
Lunch: maak uw keuze uit de “Tables de Nantes”
Kiest u uit een van de restaurants op de website Tables de Nantes, dan zit u altijd goed. En houdt u van fruits de mer? Dan kunt u genieten bij brasserie La Cigale.
 
Middag: wandeling op het île de Nantes
Steek de Loire over om het île de Nantes te veroveren.  Laat u meeslepen door de aparte vrolijkheid die heerst rond de Machines de l’île en de enorme kunstwerken in de riviermonding bij Nantes (zoals de ringen van Buren).
En u kunt ook de hoogte in gaan! Klim op de rug van de Grote Olifant (voetgangers pas op, hij kan u zomaar besproeien!).
 
Ga bij terugkomst in het centrum van Nantes ook even kijken bij Lieu Unique (van “LU”) en haar toren. Deze voormalige koekjesfabriek is omgebouwd tot een nationaal theater met bar en club die zeer geliefd is onder de plaatselijke bevolking.
Om de dag af te sluiten kunt u winkelen in de beroemde Passage Pommeraye, en misschien nog even iets drinken in bar “Le nid”, op de 32e étage van de Bretagnetoren. Een beter uitzicht op Nantes bestaat niet!
 
Eind van de dag: terug naar Parijs
De reistijd terug naar Parijs met de TGV bedraagt 2 uur en 10 minuten vanaf het station van Nantes, of 3,5 uur met de auto (385 km).
 
Evenement op het Kasteel van de hertogen van Bretagne
Een tussenstop op de route van Voyage à Nantes