Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Koninklijke abdij Fontevraud: Een ster in de Michelin gids

De chef-kok van Fontevraud Le Restaurant heeft een Michelinster gekregen voor de ongeëvenaarde kwaliteit en creativiteit van zijn keuken. Een welverdiende beloning voor deze stoutmoedige chef-kok die zijn talent geheel in dienst stelt van de abdij.
 
Drie jaar na de opening van restaurant Fontevraud verkreeg zijn jonge chef-kok Thibaut Ruggeri z’n eerste ster in de Michelingids. Erkenning van het uitmuntende werk dat de chef-kok gedaan heeft om zijn fijnproever-gasten te doen genieten. Hij onderscheidt zich door zijn integriteit en won in 2013 al een Bocuse d’Or. Zijn kwaliteiten zijn meerdere malen geprezen door Alain Solivérès, chef-kok van Taillevent, die hem omschrijft als « perfectionist, respectvol, bescheiden en verlegen ». Voor hij zich in het avontuur stortte van Fontevraud Le Restaurant ontving hij zijn opleiding van de beste top koks. Vanaf zijn aankomst doet hij er alles aan om zijn gerechten creatief, modern en zintuiglijk te maken en de keuken te impregneren met de waarden van Franse topkwaliteit en de geschiedenis van Fontevraud. Hij concentreert zich daarom op een keuken van het  fundamentele waarin het mooie en het smakelijke zich rijmen op basis van plaatselijke producten. Met enorm respect voor de terroir (de streek) heeft de chef-kok zijn eigen biologische moestuin aangelegd in het hart van de Abdij en naar voorbeeld van kloostermoestuinen. Ook heeft hij ontdekkingsruimtes ingericht waar u met het hele gezin de kunst van de gastronomie kunt ontdekken. Naast de keuken beloont de Michelinster ook de gok van de Koninklijke Abdij van Fontevraud om gastronomie, geschiedenis, erfgoed en kunst & design te combineren.