Een belangrijke nieuwe expositie in de Abdij van Fontevraud

"Madame de Montespan et Gabrielle de Rochechouart. De Versailles à Fontevraud, être femme au 17ème siècle" (Madame de Montespan en Gabrielle de Rochechouart. Van Versailles naar Fontevraud; vrouw zijn in de 17e eeuw): dit is het thema van de grote door de Abdij van Fontevraud georganiseerde tentoonstelling. U kunt hem het hele culturele seizoen lang bezoeken.

De Abdij van Fontevraud betoogd hulde aan de vrouwen van de 17e eeuw met een prachtige expositie, gedeeltelijk gewijd aan Gabrielle de Rochechouart – de beroemde abdes van Fontevraud – en haar zuster Madame de Montespan. Spirituele vrouw, koninklijke favoriet, prinses en literaire vrouw, het is de bedoeling om te laten zien welke plaats vrouwen innamen in de Franse maatschappij onder het bewind van koning Lodewijk XIV. Aan de hand van schilderijen, gravures, boeken en diverse voorwerpen wordt een beeld gevormd van de status, de erkende en de veroverde positie, van wat toendertijd gezien werd als het zwakke geslacht. De rol die vrouwen werkelijk speelden, in zowel de huiselijke kring als in het openbare leven, wordt geëvalueerd, alsmede de geweldige vindingrijkheid waarmee ze toch enige onafhankelijkheid creëerden
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.