Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Clisson en Saumur, parels van de Loirestreek-wijngaard

Bezoek de steden Clisson en Saumur, waar u nooit ver van een wijngaard bent.  Ze hebben alletwee hun eigen charme : Clisson heeft iets Italiaans, terwijl Saumur het symbool is van de Franse levenskunst 
 

Clisson, een vleugje Italië in de Loirestreek


Clisson is echt een bijzonder stadje. Het werd verwoest tijdens de Guerres de Vendée (de Vendée oorlogen), en dankt zijn herbouw aan de komst van de gebroeders Cacault en de beeldhouwer Frédéric Lemot, aan het begin van de XIXe eeuw. Deze heren, alledrie sterk beïnvloed door Italiaanse cultuur en bouwkunst, begonnen met de herbouw van de stad naar Toscaans model.  Romaanse dakpannen, baksteen, en halfronde boogramen decoreren niet alleen de huizen, maar ook de fabrieken,  de leerlooierijen en molens langs de rivier Sèvre Nantaise.
De, hoger gelegen, kasteel ruïnes zien uit over de straatjes die aan Italië doen denken.  De rood bedekte daken, de kerk, de prachtige villa’s en schaduwrijke tuintjes.

Neem de tijd om te genieten van de plaatselijke dolce vita.  En neem ook een kijkje in de overdekte markt met zijn overvloed aan heerlijke streekproducten. Producten die u ook op uw bord vindt in de plaatselijke restaurants, en die voortreffelijk goed combineren met een Muscadet.

Neem, ten slotte, een kijkje in het la Garenne Lemot park, aan de oever van de Sèvre Nantaise, voor een aangename wandeling tussen de bomen en oude beelden.

Bezoek Clisson
 

Saumur, levenskunst aan de Loire


De sfeer van Saumur, net zo aangenaam, is epicurisch. Levensgenot staat hier voorop, daar komt u al snel achter als u even gaat zitten op een terrasje om een goed glas Saumur wijn te drinken. U kunt overigens de wijnen van de Loirevallei leren herkennen in het  Maison des vins, in het hartje van de stad.

Wat erfgoed aangaat is Saumur ook verwend. Bewonder de vele van tuffeau kalksteen gebouwde huizen en monumenten, de reden waarom Saumur ook  “Saumur la blanche” (wit Saumur) genoemd wordt.

Hoewel het château het kroonjuweel is, zijn er ook andere geweldige bezienswaardigheden te bezoeken : het beroemde Cadre Noir (heiligdom van Franse paardrijkunst), het historische stadscentrum en de koninklijke kapel Notre-Dame des Ardilliers.... En, niet te vergeten, de op een kleine afstand gelegen grotten, waar u tegenwoordig wijnkelders in vindt, of champignoncellen en zelfs hotels...Bezoek Saumur