Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Vallée du Layon

 

De Layonvallei, doordrongen van de beroemde zachtmoedigheid van de regio Angers, heeft een enorme wijngaard van 1 500 hectare. Hier horen de Coteaux du Layon, Cabernet d'Anjou en de Crémants de Loire thuis, diep geworteld in dit, door de rivier de Layon doorkruiste, land. Verken deze vallei, met z’n boeiende geschiedenis tijdens een wijntoeristische rondreis, die met recht gelabeld is als Vignobles & Découvertes (Wijngaarden & Ontdekkingen) bestemming.

Er zijn in de Loirestreek 8 bestemmingen die dit label dragen, ze bieden alle een scala aan wijnkelders, waar u kunt rondkijken, proeven en ontdekkingsactiviteiten ondernemen, accommodatiemogelijkheden, restaurants waar de wijn en spijs goed combineren, en bezoeken aan culturele bezienswaardigheden en evenementen die in het teken staan van wijn en plaatselijk erfgoed.
 

De Layonvallei : van zachtmoedigheid doordrongen wijnranken


De Layon, een zijrivier van de Loire, stroomt door de vallei van Layon die zich, in alle rust, uitstekend leent voor wijntoerisme.

De vroege ochtend voelt vochtig aan, maar tegen de middag zorgt de zon voor warmte, zo biedt de vallei de specifieke weersomstandigheden die de wijngaarden nodig hebben.  Zo specifiek overigens dat er ook een schimmel door ontstaat, de Botrytis Cinerea « pourriture noble » (edele rotting), die op zijn beurt verantwoordelijk is voor heerlijke witte likeurwijnen zoals de Coteaux du Layon.

Ga, om ten volle te genieten van deze streek,  en om zijn wijnen te proeven, kijken bij het vijftiental Toeristische Wijnkelders of het tiental restaurants en accommodaties die u onder het Vignobles & Découvertes label verwelkomen.

De wijnen van de Layonvallei, zo diepgeworteld in deze streek en in de aard van de bevolking, pleiten voor kwaliteit. U vindt hier 17 AOC herkomstbenamingen van alle wijnsoorten. De vaandeldragers van de streek zijn de likeurwijnen : Bonnezeaux, Chaume en Quarts de Chaume Grand Cru...

En vergeet, om uw wijnvakantie compleet te maken, het Wijn en Wijngaardmuseum van Anjou niet.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Vanaf

CAFE-TRICOT

voor ongeveer 11 Km
CHEMILLE-EN-ANJOU - 49
Eetgelegenheid
Bezichtigingen
DSCN0532

PONT BARRE

Brug
voor ongeveer 1 Km
BEAULIEU-SUR-LAYON - 49