Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Tavernes, wijnbars, restaurants : goede adresjes in de Loirestreek

De tavernes van de Loirestreek : gezelligheid aan het water


De, veelal openlucht, tavernes van de Loirevallei, aan de oevers van de Loire en z’n zijrivieren zijn dé plekken om met een drankje of een hapje wat tijd te verkwisten.

De gezellige tavernesfeer is er elk jaar, tijdens de mooie dagen, van mei tot september. Lekkere wijnen proeven, gebakken Loirevis, dansen op muziek van alle genres, gezelschapsspelletjes spelen... Kom naar de oevers van de Loire, in Blaison-Gohier bij de « Guinguette Port de Vallée », La Possonnière, de « Guinguette les Tourbillons », of in Orléans bij de « Guinguette La Sardine », in Baule kunt u terecht bij de « Guinguette La Corne des Patures », en in Tours bij de « Guinguette Tours sur Loire » of bij de Rochecorbon, een van de grootste in Frankrijk.

Tavernes zijn ook te vinden aan de oevers van de Vienne, de Cher en de Indre : de « Chinon en Guinguette » in Chinon,  « Guinguette­la­ nouvelle/Port Avertin », in Saint­Avertin, of de « Guinguette La Paillote de Montbazon » in Montbazon.

Vindt alle tavernes en hun amusement
 

Bistro’s, wijnbars, en eetkelders in de Loirestreek


Andere adresjes lenen zich ook uitstekend voor het proeven van een glas Loirewijn : de bistro’s, bars en wijnkelders, hier is een kleine selectie :  « Le Cercle Rouge » in Angers,   « Le pot de lapin », restaurant­kelder aan de voet van het  château van Saumur, « Le Bistrot des belles caves » in Tours, « Volupia » in Chargé, « Le comptoir des vins » in Fontevraud ­l’Abbaye, of, in Orléans,  bar- restaurant « Bateau Lavoir » of de  «Ver Di Vin»;

Vindt de bistro's en wijnbars
 

Goede restaurants in de Loirestreek


Levenskunst is het motto van de Loirevallei. Getuige hiervan zijn de geweldige restaurants, waar eten een traktatie is.

Neem het ervan met een lunch of diner aan de oevers van de Loire, bij « Au bord de la Loire » in Orléans of bij « L’embarcadère » in Blois. Kies, om vanaf hoogte over de Loire te kunnen uitzien, voor gastronomisch restaurant Hautes Roches, in Rochecorbon, tevens een luxe hotel in een grot.

In Nantes kunt u kiezen uit de selectie van « Tables de Nantes ». Een uitstekende keuze aan restaurants die eer doen aan de voortreffelijke verse streekproducten.

Op de landgoederen van de wijnbouwers kunt u genieten van de wijnaroma’s in hun eigen streek. Ontdek bijvoorbeeld de Coteaux du Layon wijn aan tafel bij « La Table de la Bergerie » in Champ­-sur­-Layon of bij « La Table du Square », in Chaudefonds­-sur­-Layon.

Vindt de restaurants van de Loirevallei