De toeristische wijnkelders en wijnen van de Loirestreek

Neem de toeristische route door het op 2 na grootste wijnbouwgebied van Frankrijk en ga eropuit om de wijnbouwers van de Loirevallei te ontmoeten. In hun kelders delen zij hun passie met u en leiden u graag rond hun wijngaarden en laten hun wijnen proeven : een onvergetelijke ervaring... Zij kunnen u de ware betekenis van het woord “terroir” (wijnstreek) leren.
 

Wijnproeven in de toeristische kelders® van de Loirestreek


Niet minder dan 350 wijngaarden van de Loirevallei zijn bestempeld als « Caves touristiques du vignoble de Loire® » (toeristische kelders van Loirevallei wijngaarden). Dit stempel is de waarborg voor een kwaliteitsonthaal, vaste openingstijden, gratis proeferij met begeleiding in een daarvoor ingerichte ruimte, waar de wijn per fles verkocht wordt. Er zijn er die bijzonder origineel zijn, zoals in de wijngrotten van Saumur of de wijngrotten van Monmousseau met hun lichtgalerijen.

Het warme welkom maakt van uw oenologische rondgang een ervaring om van te genieten in het gezelschap van gepassioneerde wijnbouwers. Er is niets beter dan een uitwisseling met hen die middenin de wijngaarden werken om de bijzonderheden van een domein, een appellatie, of een wijn te leren kennen.

Rood, wit, rosé : er zijn net zoveel wijnen als wijngaarden.

U vindt alle toeristische wijnkelders op de kaart « Sur la route des vins du Val de Loire », beschikbaar in de Offices du Tourisme en de wijnhuizen van het Loiredal.