Bijzondere dagjes uit ; de kelders van Touraine en Anjou

Eropuit naar de landgoederen van Noiré en Montcy


Ga eropuit en ontdek de wijngaard van Chinon op het Landgoed van Noiré, dat zich een Cave Touristique d’Excellence mag noemen, oftewel een Uitmuntende Toeristische Kelder. Het bevindt zich middenin Chinon Bourgueil Azay-le-Rideau, een van de reisbestemmingen van Wijngaarden & Ontdekkingen...

Er wacht u een wandeling, door de wijngaarden, van 7 km heen en terug. De route brengt u naar de Koninklijke burcht van Chinon. Een gelegenheid om te genieten van de geweldige landschappen van het Loiregebied met z’n heuvels, de rivier Vienne, en de prachtige stad Chinon. Een ontdekking die u ook goed vanaf het water kan doen, in een traditionele boot, of, in een rijtuig, op het ritme van het paard. Aan het eind van de wandeling kunt u even heerlijk genieten van de wijn van het landgoed die u ter plaatse kunt proeven.  

Neem ook een kijkje bij het biologische familiedomein van Montcy, waar u wijnen van drie emblematische AOC geklassificeerde druiven kunt proeven : Cheverny, Crémant de Loire en Cour Cheverny. Afhankelijk van het seizoen kunt u aan verschillende activiteiten deelnemen : een ontdekkingsroute in de vorm van een speurtocht tot vermaak van groot en klein, een dagje helpen bij de oogst of picknicken tussen de wijnranken.

Overnacht, op een aparte manier, bij “Le Sens de la terre”, in moderne houten chalets voorzien van sauna en een hottub, een unieke ervaring.
 

Op de fiets of op een segway door de wijnkelders: een bijzondere rondleiding


Kent u de segway, dat grappige electrische voertuig waar men zich rechtopstaand op voortbeweegt?  U kunt het hier proberen, om zo onvermoeibaar, en sneller dan te voet, door de wijngaarden en kelders te dolen.

U kunt bijvoorbeeld op de segway door de grandes Caves Saint-Roch, in het hartje van de Vouvray wijngaard, in Rochecorbon. Een rondleiding van anderhalf uur, met gids, neemt u mee naar de oever van de Loire, naar bovenaan de heuvels, en naar de beroemde Saint-Roch kelders waar u verrukkelijke wijnen kunt proeven.

In Saumur, bij Bouvet-Ladubay, verplaatsen liefhebbers van aparte ervaringen zich op de fiets door de ondergrondse gangen die meer dan een eeuw geleden uitgehouwen zijn. Het begeleide peleton van maximaal 8 personen begeeft zich bij het licht hun hoofdlampen diep in het doolhof van tuffeau kalksteen...

En hier is nog een leuke suggestie, neem vanaf Montsoreau de boot l’Etoile qui Rit (de lachende ster), een platte schuit met cabine, waarop u, in gezelschap van wijnboer Denis Retiveau, die ook voor de uitleg zorgt, het assortiment van Champs Fleuris kunt proeven.