Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De Loirestreek, Angers

De Loirestreek Angers : wijngaarden, dorpjes en châteaux


Voor een geslaagde vakantie midden tussen de wijngaarden kunt u vetrouwen op de plaatsen die het label Vignobles  & Découvertes (Wijngaarden & Ontdekkingen) dragen. Zij bieden een assortiment aan wijnkelders waar rondleidingen met proeferij geboden worden maar ook ontdekkingsactiviteiten, overnachtingen en restaurants waar wijn en spijs goed combineren, culturele lokaties, wijn-gerelateerde evenementen en plaatselijk erfgoed.

In de Loirevallei vindt u 8 toeristische en wijnbouw bestemmingen die u deze faciliteiten aanbieden in kwaliteitsrondleidingen. Een onvergetelijke reis op menselijk, cultureel en historisch vlak waarop u tevens beroemde wijnen zoals Muscadet, Layon, Chinon en Touraine tegenkomt.

Het gematigde klimaat van de Vignobles & Découvertes reisbestemming Angers in de Loirestreek is verantwoordelijk voor exceptionele witte en rode wijnen. Ontdek hier de betoverende landschappen, tussen wijngaarden en heuvels, typische Loiredorpjes en kastelen en proef de 3 AOC herkomstbenamingen : Savennières, Coteaux de l’Aubance en Anjou Villages Brissac.
 
Ontdek, op de drempel van Angers, de herkomstbenamingen Savennières, Coteaux de l’Aubance en Anjou Villages Brissac waaronder zich enkele van de beste wijngaarden in het Loiregebied bevinden.

Een bestemming waar het niet ontbreekt aan natuur maar ook culturele en gastronomische attracties. Tussen de wijngaarden vindt u zulke schilderachtige dorpjes als Savennières, Béhuard en Blaison­-Gohier..
 
Middenin de Abance wijngaard bevindt zich het majestueuze Château de Brissac, hoger dan alle koninklijke kastelen. Met 7 verdiepingen en 204 vertrekken verdient het absoluut zijn bijnaam de Reus van de Loirevallei. Vergeet vooral de wijnproeverij aan het einde van uw bezoek niet.
 

Geniet van de drie AOC wijnen van Angers Val de Loire


U heeft hier de keuze aan wijnen tijdens uw bezoek. En ze zijn geweldig ! De witte wijnen, gemaakt van Chenin druiven, zijn droog (Savennières) en zoet (Coteaux de l’Aubance). De Anjou Villages Brissac daarentegen is rood en is afkomstig van twee druivensoorten : Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.
 
Het zijn wijnen waarvan u in de wijnkelders van kunt genieten, in het gezelschap van een gepassioneerde wijnboer, of aan tafel in een van de 18 restaurants of een van het dertigtal accommodatiemogelijkheden onder het Vignobles & Découvertes stempel.

Er zijn ook wandelingen met uitlegborden die de wijngaarden doorkruisen. Laat u verleiden door de paden tussen de wijnranken, geniet van het plezier van een wandeling en proef de voldoening die u krijgt door de amusante en leerzame uitlegborden te lezen... In Saint-Melaine-sur-Aubance is er de « Vignoble et géologie » (Wijngaard & Geologie) route, in Saint-Jean-des-Mauvrets vindt u de « La vigne au fil du temps » (de wijngaard in de loop der tijden), Blaison-Gohier heeft de « Vignoble et patrimoine » (Wijngaard en Erfgoed) route en tot slot vindt u in Savennières de wandeling « Sur les coteaux de Savennières » (de heuvels van Savennières).

Of u kunt op de fiets de route de La Loire à Vélo doen die ook door deze streek gaat.
 
 
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

LE CHENIN

Traditionele keuken
voor ongeveer 28 m
SAVENNIERES - 49
Bezichtigingen