Chinon, Bourgueil, Azay

Wijntoerisme met Vignobles & Découvertes : Chinon, Bourgueil, Azay  

Zes wijnbouw gerelateerde toeristische reisbestemmingen in de Loirestreek vallen onder het keurmerk "Vignobles & Découvertes" (Wijngaarden & Ontdekkingen) en bieden faciliteiten en bezienswaardigheden van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek, in het hartje van het Regionale Natuurpark Loire-Anjou-Touraine de Vignobles & Découvertes bestemmingen Chinon, Bourgueil en Azay met 5 AOC herkomstbenamingen : Bourgueil, Chinon, Saint Nicolas de Bourgueil, Touraine Azay-­le­-Rideau en Noble Joué.


Rood, wit en rosé, de wijnen hier zijn alle fruitig en krachtig van karakter. Er zijn een veertigtal wijnkelders, een tiental restaurants en om te overnachten zijn er zo’n twintig mogelijkheden, ze helpen u om van uw wijntoeristische ervaring in deze bijzondere wijngaarden en de Loirekastelen eromheen een succes te maken.
 

Aan de rechteroever van de Loire : Saint Nicolas de Bourgueil en Bourgueil


Uw wijntoeristische traject begint in de wijngaarden van Saint Nicolas de Bourgueil, een fijne wijn die zich met de tijd goed ontwikkelt. De enige rode wijn uit de Loirevallei die gemaakt wordt in één individuele gemeente, hij heeft zijn oorsprong in één druivensoort : de Cabernet Franc.

Net als z’n buurman, Bourgueil, wiens rode wijn en rosés gemaakt worden van wijnranken die groeien op eilandjes met een steenachtige bodem, hooggelegen terassen en kalkachtige oevers.

Mis, aan de andere kant van de Loire, de Abdij van Fontevraud niet, een architectonisch juweel, en het Château van Rivau met op fabelachtige middeleeuwse legendes geïnspireerde tuinen... 
 

Aan de linkeroever : Chinon, Touraine Azay-le-Rideau en Noble Joué


Neem een kijkje in Chinon, een absolute parel midden tussen de wijngaarden. Zijn gelijknamige, beroemde, wijnen (voor het merendeel rood) worden ook van de befaamde Cabernet Franc druif gemaakt. Klauter, voor een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden, naar het hoogste punt van de Koninklijke vesting van Chinon, dat ook over de rivier de Vienne en het mooie oude stadscentrum uitziet.

Niet ver hiervandaan, waar de Loire en de Indre elkaar ontmoeten, kunt u de witte wijnen en rosés van Touraine Azay le Rideau proeven.

Ga, na rondgekeken te hebben in de wijngaarden, richting het château van Azay le Rideau dat op z’n eigen eilandje ligt, en vervolgens naar het Château van Langeais. En nog iets verder vindt u het stadje Sainte-Maure-de-Touraine dat bekend is om zijn geitenkaas, die graag vergezeld wordt door een glaasje Chinon wijn.

En ten slotte de kleinste AOC herkomstbenaming van Touraine, Noble Joué. Deze grijze wijn uit schaarse percelen ligt naast het mooie Château van Villandry en zijn schitterende tuinen. 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
index
Vanaf

ROCK'N PHILO

voor ongeveer 7 Km
HUISMES - 37
Eetgelegenheid
chapeau-rouge

AU CHAPEAU ROUGE

Traditionele keuken
voor ongeveer 15 m
vanaf 37€ /pers.
CHINON - 37
restaurant_oceanic_chinon_france_2

L'OCEANIC

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 147 m
CHINON - 37
Restaurant-At'Able

AT'ABLE !

Bistro / wijnbar, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 167 m
CHINON - 37
Bezichtigingen