Anjou Saumur, Val de Loire

De Loirestreek Angers : wijngaarden, dorpjes en châteaux

Voor een geslaagde vakantie midden tussen de wijngaarden kunt u vetrouwen op de plaatsen die het label Vignobles  & Découvertes (Wijngaarden & Ontdekkingen) dragen. Zij bieden een assortiment aan wijnkelders waar rondleidingen met proeferij geboden worden maar ook ontdekkingsactiviteiten, overnachtingen en restaurants waar wijn en spijs goed combineren, culturele lokaties, wijn-gerelateerde evenementen en plaatselijk erfgoed.

In de Loirevallei vindt u 6 toeristische en wijnbouw bestemmingen die u deze faciliteiten aanbieden in kwaliteitsrondleidingen. Een onvergetelijke reis op menselijk, cultureel en historisch vlak waarop u tevens beroemde wijnen zoals Muscadet, Layon, Chinon en Touraine tegenkomt.

Het gematigde klimaat van de Vignobles & Découvertes reisbestemming Anjou Saumur in de Loirestreek is verantwoordelijk voor exceptionele witte en rode wijnen. Ontdek hier de betoverende landschappen, tussen wijngaarden en heuvels, typische Loiredorpjes en kastelen en proef de 27 AOC herkomstbenamingen : Savennières, Coteaux de l’Aubance en Anjou Brissac, Saumur Champigny, Saumur Brut...

Een hoogwaardig erfgoed

Een bestemming waar het niet ontbreekt aan natuur maar ook culturele en gastronomische attracties. Tussen de wijngaarden vindt u zulke schilderachtige dorpjes als Savennières, Béhuard en Blaison­-Gohier..
 
Middenin de Abance wijngaard bevindt zich het majestueuze Château de Brissac, hoger dan alle koninklijke kastelen. Met 7 verdiepingen en 204 vertrekken verdient het absoluut zijn bijnaam de Reus van de Loirevallei. Vergeet vooral de wijnproeverij aan het einde van uw bezoek niet.

De stad telt 62 historische monumenten en de grootste behouden sector van Frankrijk : de betimmerde huizen uit de XVIe eeuw en de herenhuizen uit de XVIIe eeuw, zij getuigen van de geschiedenis van de protestante universiteit die Duplessis-Mornay hier oprichtte.

Ook de regio rond Saumur wordt gedomineerd door de langste rivier van Frankrijk. De Loire tekent het landschap over zo’n dertig kilometer. De Loirevallei, van Sully-sur-Loire tot aan Chalonnes-sur-Loire, maakt deel uit van de 
werelderfgoedlijst van Unesco.

Tussen de wijngaarden rond Saumur zijn een aantal belangrijke monumenten te zien : koninklijke abdij van Fontevraud, de châteaux van Brézé en van MontsoreauMontreuil-Bellay...

Of u kunt op de fiets de route de 
La Loire à Vélo doen die ook door deze streek gaat.