Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

In het hart van de wijngaarden, de dorpjes van Anjou

De schilderachtige dorpen die zich « Petites cités de caractère » (Karakteristieke stadjes) mogen noemen zijn slechts de mooiste van de dorpen die een harmonisch geheel vormen met de omliggende wijngaarden.  Ga eropuit en ontdek deze parels van de wijngaarden van Anjou ; Le Coudray-Macouard, Montreuil-Bellay, Le Puy-Notre-Dame, Aubigné-sur-Layon, en Savennières.
 

Het hart van de Saumur regio : Le Coudray-Macouard, Montreuil-Bellay en Le Puy-Notre-Dame


Struin rond in Coudray-Macouard, een oud versterkt dorpje vol bloemenpracht. Vooral het prachtige contrast tussen het blauw van de leisteen en het wit van de tuffeau kalksteen valt op.  Bewonder de, sublieme, oude huisjes van het dorp, alsmede de voormalige burcht, waarvan alleen de kapel overgeblijft.

Het, eveneens versterkte, stadje Montreuil-Bellay heeft een overvloed aan wijngaarden en de rivier de Thouet, een zijrivier van de Loire, loopt er doorheen. Er is een bewegwijzerde wandeling waarmee u langs de prachtige architecturale rijkdom loopt : het kasteel, de stadspoorten, de ommuring, de kapitelkerk, en het hôpital Saint-Jean…

Le Puy-Notre-Dame, ook tussen de wijngaarden gelegen, is net zo'n chamant en karakteristiek stadje, met een interessante bouwstijl. Met de stadspoorten, de kapitelkerk en de herenhuizen als perfecte voorbeelden. Bezoek voor de kelders in de grotten waar u Loirewijnen en champignons kunt vinden…


Tussen de Loire en de Layon : Aubigné-sur-Layon en Savennières


Aubigné-sur-Layon is een echt wijnbouwstadje dat een unieke en authentieke charme uitstraalt.  Met een pracht aan bloemen en geweldige monumenten, waaronder het château, de Saint-Denis kerk en schitterende huizen. De bloementuin is absoluut een bezoekje waard.

In het hart van de imposante Loirewijngaarden ligt Savennières et Epiré die samen één dorp vormen dat net zo geweldig is als de wijn met dezelfde naam : le Savennières. Dwaal door de kleine straatjes en ervaar de harmonie die hier, tussen natuur en architectuur, heerst : de heuvels van duizend wijnranken, en de drie eeuwen oude plataan passen opmerkelijk goed bij met huizen en de zeer oude kerken in Romaanse stijl.

Karakteristieke stadjes