Muscadet Loire Océan

 

De wijngaarden van Muscadet gedijen onder de invloed van het zeeklimaat, het Grand-Lieumeer en de Loire. Het is de ster van de wijngaarden in de regio Nantes, die overigens nog vier andere AOC herkomstbenamingen telt : Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine, Muscadet Coteaux de la Loire en Muscadet Côtes de Grand-­Lieu. Muscadet Loire Océan, een Vignobles & Découvertes (Wijngaarden & Ontdekkingen) bestemming nodigt u uit deze wijnbouwstreek, met zijn afwisselende landschap, te voet of op de fiets te verkennen.  Het is één van de 8 bestemmingen die het label Vignobles & Découvertes dragen, de waarborg voor een geslaagd verblijf tussen de wijngaarden.
 

Verken Muscadet, de grootste AOC herkomstbenaming van één unieke druivensoort


Muscadet, een droge witte wijn, wordt van één enkele druivensoort gemaakt: de Melon blanc. De wijngaard, genesteld tussen de Loire, het Grand-Lieu meer en de oceaan, is geen ander dan de grootste aan één druivensoort gewijde wijngaard.

De charme van de Loire-oevers en de levée la Divatte (een op een dijk gelegen weg), de natuurpracht van de Marais de Goulaine (vennen), riviertjes, zowel kalme als onstuimige, zoals la Sèvre Nantaise, de Maine, de Sanguèze..., wijngaardhellingen met fenomenale uitzichten, dit gebied heeft een bevoorrecht aanbod aan natuurschoon.

Ook aan erfgoed is er geen tekort : molens, landhuizen en châteaux, kerken en kapellen markeren het merendeel van de wandelpaden in dit gebied.

Het landschap leent zich ook prima voor verkenning op de fiets, met de fietsroute Vignoble à Vélo. Een hondertal kilometers die zijn opgedeeld in 5 circuits door de wijngaarden. Ook de fietsroute de La Loire à Vélo loopt hier doorheen, langs de Loire en door de heuvels.
 

Ontdek en proef de Muscadet met Vignobles & Découvertes


U bent hier nooit ver van een wijngaard, en op meerdere locaties wordt u uitgenodigd de Muscadet van deze bodem te proberen. 

De lieflijke dorpjes en Clisson, juweel van de wijngaard, dat zelfs wat Italiaans aandoet, zullen u charmeren. Mis vooral het musée du Vignoble Nantais (Wijngaardmuseum van Nantes) niet, het château van Clisson, het Garenne-Lemot park en het middeleeuwse château van Oudon, dat boven de Loire uitrijst.

De Vignobles & Découvertes reisbestemming Muscadet Loire Océan biedt een dertigtal wijnkelders waar u, in gezelschap van de wijnboer, de Muscadet kunt proeven.

Deze gepassioneerde vakmensen kunnen u alles vertellen over de geschiedenis van wijnranken in de 4 AOC herkomstbenamingen van de wijngaarden : Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine, Muscadet Coteaux de la Loire en Muscadet Côtes de Grand­-Lieu.

Een ontdekkingstocht die u voort kunt zetten in het dozijn restaurants van de bestemming, een dertigtal aan accommodatiemogelijkheden en diverse bezienswaardigheden en activiteiten.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen