Overnachten in een château-hôtel in de Loirestreek

 

Overnacht, om ten volle van de Loirevallei en zijn rijkdommen te genieten, in een van de château­-hôtels. Ze zijn niet alleen ideaal gelegen maar deze sfeervolle residenties zijn in handen van de eigenaren die u persoonlijk zullen verwelkomen. Dé manier om het kasteelleven te ervaren !
 

Op steenworpafstand van de karakteristieke steden in de Loirestreek


Er zijn, rondom Angers, talloze châteaux-­hôtels die u welkom heten op hun prachtige landgoederen. U kunt in het Château de Noirieux van het enorme terras aan de Loire genieten. Het landhuis en het park lijken sinds lange tijd onveranderd.

Of ga naar het Château des Briottières, waar authentieke kamers u opwachten : antieke meubelen en hemelbedden. De voormalige orangerie is omgebouwd tot een aangenaam en charmant huis.

Ten zuiden van Angers, vlakbij Cholet, spreid het Château Colbert zich uit aan de rand van het Parc de Maulévrier, de grootste Japanse tuin in Europa. Deze 17e eeuwse residentie biedt mooie, ruime kamers.

Het ***** hotel van Château de Verrières ligt daarentegen in het hartje van de stad Saumur, hoewel in een park van 2 hectare. Een ideaal vertrekpunt voor wandelingen door de voetgangerstraatjes van de stad om de tuffeau kalkstenen huizen te bewonderen, of om een kijkje te nemen bij het Cadre Noir.

Niet ver van Tours kunt u ook in het Domaine de la Tortinière overnachten, zowel in het château als in de oude paviljoenen. Deze elegante woning, uit de tijd van het tweede keizerrijk, ligt in een groot park dat tot aan de rivier de Indre loopt.
 

Dichtbij de Loirekastelen


Het Domaine des Roches vontvangt u in de kamers gelegen in het XIXe eeuwse herenhuis of in de charmante kleine huisjes. De antieke mozaïeken herinneren eraan dat het monument is gebouwd en bewoond door de familie die tevens verantwoordelijk is voor het beroemde emaille van Briare. 

In de buurt van het Château van Cheverny kunt u in de geraffineerde decor van het **** hotel in Château du Breuil verblijven. En slechts enkele kilometers verder heeft het, in 1818 gebouwde, Manoir de Contres 9 ruime kamers beschikbaar.

Niet ver van Amboise en z’n koninklijk château vindt u het Château de La Bourdaisière. Alle kamers, gestoffeerd met de prachtige textielen van beroemde franse ontwerpers, zijn vernoemd naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van de voormalige provincie Touraine of die van het château zelf. U kunt hier ook kennismaken met het nationale tomaatconservatorium, de vruchten hiervan kunt u in alle smaken proeven in het restaurant of in de tomatenbar.

Tenslotte, dichtbij Chinon en z’n koninklijke burcht, vindt u het Château de Marçay, een XVe eeuwse vesting die u graag ontvangt in het **** hotel. U wordt uitgenodigd te tafelen in het restaurant maar neem ook een kijkje in de wijngaard en de truffières (truffelvelden).