Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De kastelen in het Dal der Koningen


De majestueuze kastelen in de Loirestreek herinneren eraan dat dit gedurende meerdere eeuwen de favoriete regio was van de Franse vorsten. Maar er zijn ook andere juweeltjes te ontdekken, zoals de kastelen van bescheidener families, weelderige tuinen van ware gepassioneerden en uitzonderlijke religieuze gebouwen.

De vereniging Châteaux de la Loire, Vallée des Rois (Loirekastelen, Dal der Koningen) verbindt bijna 80 buitengewone bezienswaardigheden en monumenten, van Nantes tot Sully-sur-Loire, die toegankelijk zijn voor het publiek. Ontdek dit wereldwijd unieke erfgoed, waarvan een deel op de lijst van werelderfgoed van UNESCO staat, tegen de schitterende achtergrond van het landschap van de Loirestreek. 

Er zijn talloze mooie ontdekkingen te doen, van het kasteel-museum van de jacht in Gien, tot de Karolingische huiskapel in Germigny-des-Prés (een van de oudste kerken in Frankrijk), via kasteel Talcy, getuige van de liefde van Ronsard voor de mooie Cassandre. Het kasteel van Blois was een thuis voor 7 Franse koningen en 10 Franse koninginnen, het geheel gemeubileerde, en elegante, kasteel Montpoupon wordt al sinds 1857 door dezelfde familie bewoond, het charmante kasteel van Islette was het toneel voor de hartstochtelijke affaire van Camille Claudel en de beeldhouwer Rodin. Het kasteel van Serrant heeft een somptueus interieur van prachtige meubels en kunstwerken, geaccumuleerd over vier eeuwen.  Het Manoir de Launay is een voormalig verblijf van koning René en zijn vrouw Isabelle van Loirraine en is befaamd voor zijn schilderijencollectie. De indrukwekkende architectuur van kasteel Plessis Bourré maakt het een geliefd décor voor filmopnames, zoals Peau d’Âne, Fanfan la Tulipe en Le Bossu.  Ten slotte, het kasteel van Baugé, het favoriete verblijf van Koning René, met z’n prachtige eretrap, het privévertrek van de koning, de wachttoren, de kraagstenen etc.

Stap naar binnen bij deze monumenten en neem een duik in een exceptioneel erfgoed!

Er zijn diverse manieren om het rijke verleden van deze weergaloze gebouwen te verkennen: een vrije rondgang, een rondgang met een thema, een rondleiding met een gids of een speciale rondgang voor gezinnen met kinderen. Voor een ware onderdompeling wordt er ook gebruik gemaakt van de nieuwste technologie!

Het hele jaar door komt het schitterende erfgoed tot leven met talloze evenementen en activiteiten, waaronder concerten, exposities, voorstellingen, escape rooms etc. Op kasteel La Bussière vermaken kinderen zich met een huttenspeurtocht, op kasteel Selles-sur-Cher maakt u - met 3D-bril op de neus! – een tijdreis van de Middeleeuwen tot aan het begin van de 20e-eeuw. Op het kasteel van Nantes leert u meer over 850 collectiestukken via de leerzame, én ludieke, scenografie. Samen zijn we sterker, en dat is zeker het geval als we moeten ontsnappen uit de vergeten kapel van de koninklijke vesting in Chinon! Met zijn tweetjes is het ook heel betoverend om te genieten van de tuinen van kasteel Villandry die ‘s avonds verlicht worden met 2000 lichtjes, of van het imposante park van kasteel Brissac, of van de prachtige details in het Franse park van kasteel La Lorie. 

De vereniging Châteaux de la Loire, Vallée des Rois nodigt u uit om te komen bladeren in een levensecht geschiedenisboek!


Link naar de website www.leschateauxdelaloire.org