Bezienswaardige kastelen rondom Angers en Saumur

Rondom alle grote Loire châteaux bevinden zich altijd een aantal andere châteaux die een omweggetje waard zijn. Bezoek, vlakbij Angers, het Château van Baugé en het Château van Montreuil­-Bellay en, in de buurt van Saumur, de Vesting van Plessis- Macé en het Château van Montsoreau.
 

Aan de rand van Angers : het Château van Baugé en de Vesting van Plessis­-Macé


Kom langs bij het Château van Baugé, voorheen in gebruik als relais tijdens de jacht en zeer gewaardeerd door de Bon Roi René d’Anjou (Goede Koning René van Anjou) ! Dankzij zijn verbazingwekkende Parcours Spectacle Intérieur (binnen spektakelroute) kunt u het verleden induiken en kennismaken met de dynastie van de Anjou’s, het ridderschap en zijn veldslagen, en de hoofse liefde.

Ontdek de, perfect gereconstrueerde, kamer van Koning René van Anjou en de opmerkelijke trap met z’n Plantagenêt gewelf. De privé kapel van de koning is geopend en ingericht, hier eindigt de rondgang door het château.

De Vesting van Plessis-Macé heeft, in de XVe eeuw, plaatsgemaakt voor een genoeglijk woonverblijf in de gotische stijl. Kijk vooral naar het balkon van ‘tuffeau’ kalksteen en de kapel. Eenvoudigweg subliem.
 

Vlakbij Saumur : het château van Montreuil­-Bellay en het Château van Montsoreau


Het in de 13e eeuw gebouwde en volledig ingerichte Château van Montreuil­-Bellay heeft talloze middeleeuwse troeven : 650 meter aan muren en 13 verdedigingstorens vormen de afbakening van de vesting die we vanaf het pad rondom kunnen bekijken. Alle militaire architektuur is aanwezig en in buitengewoon goede staat behouden gebleven. Neem ook een kijkje in het verblijf van de kanunniken, de collegiale kerk en de stoombaden, de laatste dateren van de Renaissance.

Het Château van Montsoreau combineert ook een vesting met een residentie. Ideaal gelegen aan de Loire, binnen is hier een spektakelroute te volgen met de Loire als leidraad.
Ook te ontdekken