Bezienswaardige châteaux rondom Tours

De omgeving van Tours herbergt, naast de vooraanstaande Loirekastelen, talloze andere châteaux om te bezichtigen. Bezoek dus ook het Château van Montrésor, het Château van Nitray, het Château van l’Islette, het Château d’Ussé en het Château van Champchevrier.
 

Het Château van Montrésor en het Château van Nitray


Het bewoonde Kasteel van Montrésor, gelegen in het schattige stadje met dezelfde naam, onderscheid zich met twee uitgesproken aspecten. Aan de ene kant de restanten van de vesting van  Foulques Nerra (XIe eeuw), en aan de andere een Renaissance residentie. De inrichting, in de stijl van het Tweede Keizerrijk, bevat een schilderijcollectie van Italiaanse Primitieven.  En dit alles middenin een alleraardigst park ! 

Het Kasteel van Nitray, in de vallei van de Cher, toont een Renaissance architectuur van de XVe en XVIe eeuw. Het is een château dat doordrongen is van de wijncultuur en die ook het Musée de la vigne et du vin (het wijn en wijngaardmuseum) herbergt waar u alles kunt leren over de traditionele wijn ambachten. Ontdek de wijnkelders maar ook de enorme duiventil, de kapel en het binnenhof.
 

Het Château van l’Islette, het Château van Ussé en het Château van Champchevrier


Het Château van l’Islette getuigd, net als het Château van Azay­-le­-Rideau, en net als dat kasteel aan de oevers van de Indre gelegen, perfect van de Renaissance stijl.  Dit nog steeds bewoonde kasteel is  waar Camille Claudel en Rodin van elkaar hielden, een plek waar het verleden en de moderne tijd zich nog altijd vermengen.

Het Château van Ussé, vlakbij het bos van Chinon, doet, met z’n vele torentjes, aan sprookjes denken. Het was overigens de inspiratie voor het kasteel in Perraults versie van Doornroosje ! Ontdek binnen het oorspronkelijke meubilair en de Vlaamse wandtapijten. En ontdek buiten de door André Le Nôtre (hovenier van Versailles) ontworpen tuinen.

Het in een prachtige beboste locatie gelegen Château van Champchevrier, omgeven door een slotgracht, is een ideaal vertrekpunt voor de jacht. De lange jacht is hier al sinds generaties een traditie, het kasteel wordt overigens ook al drie eeuwen door dezelfde familie bewoond. Kijk binnen vooral naar de wandtapijten (XVIIe eeuw) en het vele koperwerk in de keukens. Ook Louis XI en Louis XIII werden vroeger tot dit kasteel aangetrokken.
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Eetgelegenheid
Online reserveren
DSC_0083

LES CLOSEAUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 31 Km
vanaf 16€ /pers.
VALLIERES-LES-GRANDES - 41
Online reserveren
auberge_de_montpoupon_equipe_chef

AUBERGE DE MONTPOUPON

Traditionele keuken, Café-restaurant, Themarestaurant
voor ongeveer 37 Km
vanaf 16€ /pers.
CERE-LA-RONDE - 37
les-gens-heureux

LES GENS HEUREUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 65 m
TOURS - 37
restaurant_au_jardin_comme_a_la_maison_tours

AU JARDIN COMME A LA MAISON

Traditionele keuken, Bistro / wijnbar, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 145 m
TOURS - 37