Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bezienswaardige Châteaux rondom Nantes

Het Château van de Hertogen van Bretagne, het laatste Loire kasteel voor de oceaan, is omgeven door andere interessante châteaux. Ga eropuit en ontdek het Kasteel van Clisson, het middeleeuwse Kasteel van Oudon, het Kasteel van Châteaubriant en het Kasteel van Groulaie !
 

Ontdek de geschidenis van het Château van Clisson en het middeleeuwse Château van Oudon


Neem een kijkje in Clisson. Dit kleine stadje met een wat Italiaanse sfeer herbergt de overblijfselen van een château. Het kasteel was in eerste instantie een voorbeeldige vesting maar werd, vanaf de XIIe eeuw, het woonverblijf van de hertogelijke familie Clisson. Een verhaal om in gedachten te houden als u voor de ruines staat, waar mezekouwen, kanonniers en boogschutters overbleven.

Ietsje verderop, aan de oevers van de Loire, bevindt zich het middeleeuwse Château van Oudon. Het geweldige panoramisch uitzicht vanaf het dak ziet uit over de vallei van de koninklijke rivier. Binnen wordt er met gebruik van decors, video’s, licht, geluid en virtuele personages het verhaal  « La Loire au fil des siècles » (de Loire in de loop der eeuwen) verteld. Hier leert u alle geheimen van de geschiedenis van de rivier kennen !


Château van Châteaubriant en het Château van Groulaie : van de middeleeuwen tot de Renaissance


Het Kasteel van Châteaubriant is een typisch voorbeeld van de veelvoorkomende mengeling van de middeleeuwse en de Renaissance stijlen. Hoewel het in de 11e eeuw gebouwd is, op een rotsachtige kaap, wordt het een residentie in de Xve eeuw onder Françoise van Dinan, gouvernante van Anne van Bretagne, en Jean van Laval. De recentelijk gerenoveerde donjon is open voor het publiek.

Verken tenslotte het Château van Groulaie, in Blain, met een meer dan veelbewogen geschiedenis. De vesting is gebouwd aan het einde van de XIe en begin van de XIIe eeuw, het wordt vervolgens onder de rijke Bretonse heer Olivier V een grote burcht en ondergaat onder andere religieuze oorlogen en revolutionaire activiteiten. Bewonder hier de muren, het verblijf en de nog staande torens. Het kasteel verliest in het begin van de XVe eeuw zijn defensieve rol en wordt een genoeglijk woonverblijf.