Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bezienswaardige Châteaux rondom Blois

Hoewel de kastelen van Blois en Chambord gerenommeerd zijn, zijn er een schare andere interessante kastelen in de omgeving. Ontdek met name het Château van Talcy, het Château van Villesavin, het Château van Fougères en de Donjon van Montrichard.
 

De kastelen van Villesavin en van Talcy : vlakbij Blois en het Château van Chambord


Het is geen toeval dat het Château van Villesavin zo dichtbij het Château van Chambord ligt. Dit kasteel werd door François 1e aan Jean le Breton geschonken, hij werd tevens benoemd tot gouverneur voor de prestigieuze bouwwerkzaamheden van Chambord. Het is dus een absoluut strategische positie om toezicht te kunnen houden op de voortgang van de werkzaamheden op de enorme bouwplaats !

Het verhaal van het Château van Talcy is iets meer romantisch. In dit versterkte woonverblijf speelde zich een liefdesgeschiedenis af. De dichter Pierre de Ronsard was verliefd op de mooie Cassandre, dochter van de eigenaar van het kasteel, zij inspireerde hem tot het schrijven van de beroemde ode “Mignonne, allons voir...”.  Het interieur van het château is ingericht in de stijl van de originele periode, buiten is de collectieboomgaard een wandeling waard.


Gerenommeerde burchten en donjons in de omgeving van Blois


Een kleine burcht met persoonlijkheid en met een indrukwekkende donjon : het Château van Fougères-sur-Bièvre. Het, in de XVe en XVIe gebouwde, Château de Fougères­-sur­-Bièvre, maakt indruk met zijn entreemuur met kantelen. Mis de mooie tuin niet, en de gaanderij (bogengalerij) die aan Blois doet denken en een indicatie is van de op komst zijnde Renaissance.   

Een andere indrukwekkende donjon is de XIIe eeuwse Donjon de Montrichard die uitkijkt over de gelijknamige stad en de vallei van de rivier de Cher. Hier huizen twee interessante musea : het archeologisch museum René Galloux, dat onder andere een verzameling plaatselijke fossielen toont, en het ethnologisch museum des Amis du vieux Montrichard (vrienden van oud Montrichard) waar u alles over de plaatselijke geschiendenis te weten kunt komen.
 
Ook te ontdekken