Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Het koninklijk Château van Amboise

Het koninklijk Château van Amboise, gevestigd aan de Loire, is weerspiegelt in het water van de rivier. Het kasteel heeft een belangrijke plaats in de Franse geschiedenis en was tevens een koninklijk verblijf. Zijn middeleeuwse vestingwerken gaan mooi samen met de elegantie van de Renaissance aspecten.
 

Het koninklijk Château van Amboise, residentie van het koningshof tijdens de Renaissance


Charles VIII is in Amboise geboren, François de 1e heeft er zijn hele jeugd doorgebracht en ook de kinderen van Henri III en Catherine de Médicis verbleven er.  In de loop der eeuwen zijn talloze Europese kunstenaars hier bij vorsten te gast geweest. De beroemdste onder hen was Leonardo da Vinci, wiens laatste rustplaats zich overigens in de Sint Hubert kapel naast het château bevindt.

Tijdens uw rondgang door de koninklijke vertrekken kunt u de prachtige verzameling Gotisch en Renaissance meubliair ontdekken en de verfijning van dit door de Franse vorsten zo gewaardeerde verblijf aanschouwen!
 

Ontdek de geschiedenis van Frankrijk met leuke en bijzondere rondleidingen


Het koninklijk Château van Amboise biedt een uitgebreid rondleidingsprogramma om het monument te verkennen. Speel de rol van vorst, waag een poging te zwaardvechten of haal uw hart op met Renaissance spelen…een familierondleiding nodigd de jongsten uit op een leuke ontdekkingstocht om spelenderwijs te leren.

Neem een kijkje achter de schermen van een koninklijk verblijf. Een bijzondere rondleiding die u van het ondergrondse doolhof tot bovenin de Tour Cavalière des Minimes (Riddertoren) leidt alwaar u …een paard kunt bestijgen!

In de zomer doet het historische avondspektakel « De voorspelling van Amboise » de pracht en praal van de Renaissance herleven.
 

Een hedendaagse tuin


Neem een wandeling door de tuinen en geniet van het geweldige uitzicht over de stad en de Loire. Een moderne tuin met mediteraanse accenten, bepland met cipressen, bukshout en eikenbomen.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Eetgelegenheid
restaurant-le36-02

RESTAURANT LE 36

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 91 m
vanaf 31€ /pers.
AMBOISE - 37
Resto LoungeB N°1

LE LOUNGE B.

Bistro / wijnbar
voor ongeveer 91 m
AMBOISE - 37