Wandel-ideeën in Anjou en aan de Atlantische kust


Er zijn talloze wandelmogelijkheden in het Loiredal. Van de routes die het binnenland doorkruisen tot de Atlantische kustpaden wandelt (of fietst !) u door een weelderig landschap. Ontdek bijvoorbeelde de « la Voie des Plantagenêt » , onderdeel van de Sint Jacobsroute naar Santiago de Compostella of de « Sentier des Douaniers » die het dichtst bij de oceaan loopt.
 

Als een pelgrim op het pad van de Plantagenets


Het « la Voie des Plantagenêt » (pad van de Plantagenets) maakt deel uit van de diverse routes naar Santiago de Compostella, waar pelgrims al vanaf de middeleeuwen gebruik van maken.

Neem deze route en u komt Angers tegen, de hoofdstad van Anjou en een van de Kunst & Geschiedenis steden. De stad herbergt een rijkdom aan architecturale schatten. Bewonder de kathedraal en, in het château, het grootste middeleeuwse wandtapijt in de wereld « La tenture de l’Apocalypse » (Wandtapijt van de Apocalyps). Vervolg uw route en u kunt eveneens een kijkje nemen in het château van Brissac, het hoogste château van Frankrijk .
 

Lange Afstandsroutes Anjou : de wijngaarden van Saumur en de Lage Dalen van Angevine


De GR36 route gaat van de Pyreneeën naar Normadië. Hij kruist, over een afstand van 80 km het voetpad van Anjou en brengt u langs het historische en aan wijnbouw gerelateerde erfgoed van de Saumur regio.
 
De GR35 loopt langs de rivier de Loir en door de Vendôme regio, met bossen en rietvelden, vanaf de drempel van Anjou tot aan de Lage Dalen van Angevine.
 
Laatsgenoemde kunt u ook goed ontdekken via de Grande Randonnée de Pays (Lange Afstandpaden, GRP) van de Lage Dalen van Angevine. Dit enorme gebied van drassige velden herbergt een rijkdom aan flora en fauna en is een echte schuilplaats voor talloze trekvogels. Het eindpunt van uw wandeling : Angers met zijn historische centrum


Vindt wandelroutes:
- in Loire-Atlantique
- in Anjou