Verken de Loire in een kano of kayak

Stap aan boord vlak boven het water, een kano of kayak is een andere manier om de Loire en zijn zijrivieren te verkennen. Voor beginnelingen, sportievelingen en families is de kano een perfecte manier om op verkenning te gaan en, in alle stilte, de mooie Loirelandschappen te zien. Ontdek, dicht op het water, de Loire, de Vienne, de Erdre en ook de Cher en de Vienne.

Saumur, Chinon en door het hele Loiredal : vertrekpunten voor tochtjes in kano of kayak


Iconische Loirestedenals Saumur en Chinon nodigen u uit om een kano of kayak te huren, in het stadscentrum of iets verder, bij een van de recreatiecentra.

Vanaf de Club de Canoë de Saumur (Kanoclub van Saumur) kunt u de Loire of de Vienne verkennen. Ze zijn geschikt voor 1 tot 3 personen en u kunt het Regionale Natuurpark van Anjou en Touraine doorkruisen met zijn rijkdom aan flora en fauna.
 
Op 15 kilometer van Saumur, in Montreuil-Bellay kunt u, stroomopwaarts en stroomafwaards, het Thouetdal verkennen. Ook op andere plaatsen in de buurt van Saumur zijn kanoverhuurders, zoals in Saint-Martin-de-la-Place (op 10 km afstand) en in Gennes (18 km).
 
Vanaf Chinon vaart u op de Loire en de Vienne, een van de zijrivieren. Stop even in een van de authentieke kleine dorpjes, zoals Candes-Saint-Martin of Montsoreau, waar de Vienne en de Loire samenvloeien.

Er zijn talloze andere vertrekpunten, zoals Amboise, Blois, Orléans, Châteauneuf-­sur-­Loire… Verhuurders kunnen ook tochtjes rond een thema bieden, nachtelijke tochtjes of combinaties van kano en fietstochtjes.
 

“Tochtjes en nautische excursies” bij d’Angers, Nantes en Pornic


Het kanocentrum van Ponts-de-Cé, vlakbij Angers biedt originele excursies in kano of kayak : bij zonsondergang. Met begeleiding van een instructeur ziet u de Loire van kleur verandert naarmate de avond valt. Betoverende momenten, dat bij terugkomst voortgezet wordt met het nuttigen van een aperitiefje.
 
In de buurt van Nantes kunt u de stroom van de Erdre in het donker volgen, u komt dan reigers tegen maar ook nautisch en bouwkundig erfgoed...
 
Ten slotte, Kayak Nomade, in Pornic, biedt naast tochtjes op de rivier in de buurt ook de rust van het Haute Perche kanaal dat door boerenland, visserijen en bossen kronkelt.

Alle informatie over Tochtjes en nautische excursies
 

Ontdek de natuur rond Chambord, Villandry en Chinon vanaf het water


Op De bewegwijzerde route « Eco PatriLoire » ontdekt u flora, fauna en het erfgoed aan de Loire vanuit een andere hoek. Met vrienden of familie kunt u, in een kano, een route van 12 km volgen tussen Saint-Laurent-Nouan en Saint­-Dyé­-sur-­Loire, de voormalige haven van Chambord. De route wordt aangegeven met genummerde boeien die verwijzen naar een handleiding met diverse thema’s, waaronder de Europese bever, exotische uitheemse soorten, de Mens en de Loire...
 
Het Regionale Natuurpark Loire Anjou Touraine nodigt u ook uit de Loire en de Vienne te navigeren. 9 verschillende tochtjes nemen u mee op de Loire en de Vienne. U krijgt dan informatiebladen met allerlei weetjes over wat u op uw verkenningstocht tegenkomt.