Te voet van château naar château

Wandel van château naar château tussen de Loire en de Cher


De GRP® (Lange Afstandsroute) des Châteaux geeft de keuze uit vier circuits die langs prachtige grote kastelen, en kleine landhuizen loopt die u ongetwijfeld zullen bekoren.


Een scala aan landschappen


Deze circuits leiden u op een ontdekkingstocht door schitterende landschappen.
 
In Sologne vindt u, tussen bossen en meren, de traditionele huizen van de kleine dorpjes, van baksteen en hout. Deze route brengt u ook naar de kastelen van Chambord, Cheverny en Villesavin. Laatstgenoemde werd gebouwd door Jean le Breton, die  door François de 1e was aangesteld als gouverneur voor de bouwwerkzaamheden van Chambord. Nieuwsgierigen kunnen door kleine omweggetjes te nemen nog veel andere huizen zien die, hoewel kleiner, net zo prachtig zijn.
 
U wandelt, uiteraard, ook van wijngaard naar wijngaard, hier in het hart van de Touraine AOC herkomstbenamingen van Cheverny en Cour-Cheverny. Midden tussen de wijngaarden ziet u piepkleine huisjes, dit zijn de wijngaardschuren die gebruikt werden als opslagplaats voor gereedschap, en als schuilplaats bij slecht weer.
 
Ietsje verder gaat u van de Loire, met z’n horizonnen van afwisselende luchten en zandige oevers, naar het dal van de Cher. U komt daar het château van Chaumont-sur­-Loire tegen, waar het beroemde Tuinfestival plaatsvindt, en Montrichard met zijn middeleeuwse donjon.
 
Dit circuit, van de ene naar de andere kant van de vallei van de Cher, brengt u helemaal naar het château van Chenonceau met de beroemde galerij die de Cher overspant. Wandel door de sublieme tuinen van Diane en van Catherine.

Voor meer informatie over deze route.