Slapen in een boot op de rivieren en kanalen van de Loirestreek

Er gaat niets boven een paar nachtjes aan boord van een boot om optimaal te genieten van het plezier van rivier toerisme. Ga eropuit, van sluis naar sluis, over de vele rivieren en kanalen van de Loirevallei. U kunt in alle vrijheid het Maine stroomgebied verkennen, of het kanaal tussen Nantes en Brest, of stroomopwaards die van Briare; de Loing en het kanaal dat parallel aan de Loire loopt.
 

Boten met slaapplekken : comfort en vrijheid


Ga op pad, aan het roer van uw pleziervaartuig met slaapplekken, en vertrek met maximaal 12 personen. Er is geen enkele vergunning voor nodig ! Het beloofd een reisje middenin de natuur, met alle comfort die u in een huis gewend bent (badkamer, keuken, terras...).
 
U kunt zelf beslissen waar u aanlegd, of waar u wilt picknicken, een fietstochtje maken of misschien zelfs een nachtje onder de sterrenhemel doorbrengen.
 

Briare, heiligdom van riviertoerisme


In Briare, is het riviertoerisme koning, op de kanalen van Briare, de Loing en het kanaal langs de Loire. Er wacht u hier meer dan honderd kilometer aan bevaarbare waterwegen.
 
Met uw pleziervaartuig zonder vergunning kunt u het beroemde Pont-Canal van Briare, (brug-kanaal) oversteken, deze absoluut schitterende brug is door het bedrijf Eiffel gebouwd. Hij overspant de Loire met een lengte van 662 meter !


Navigeer in de stroomgebieden van de Maine, de Erdre en in het Nantes-Brest kanaal


De stroomgebieden van de Maine, de Erdre en in het Nantes - Brest kanaal zijn ideaal geschikt voor riviertoerisme. Er zijn 375 kilometer bevaardbare rivieren om uw rivier-route wensen in het Loiregebied te vervullen.
 
Volg de Mayenne met jaagpad ernaast, het Nantes-Brest kanaal met z’n honderden sluisen, de Erdre waar een aantal kastelen langs liggen of de Sarthe. Vanaf de boot is het heerlijk genieten van het landschap of, tijdens een tussenstop, in een van de kleine dorpjes of mooie stadjes waar u langskomt.
 

 
Ook te ontdekken