Rondvaarten op de zijrivieren van de Loire


U kunt uiteraard heerlijke riviertochtjes maken op de Loire, maar dat is niet minder het geval voor de zijrivieren. Stap aan boord van een rondvaartboot of een restaurantboot en ontdek de Erdre, de Maine, de Mayenne en de Cher.
 

Rondvaarten op de Erdre, de Maine en de Mayenne


Op de Erdre nemen de Bateaux Nantais (Boten uit Nantes) u mee op een becommentarieerde rondvaart, op het spoor van de, volgens François de 1e “plus belle rivière de France” (de mooiste rivier van Frankrijk) met zijn beboste oevers en hier en daar een kasteel. Geniet van deze heerlijke momenten rond een lunch of diner.
 
De Hirondelle in Angers, Chenillé­Changé en Grez­Neuville, biedt tochtjes op de Maine en de Mayenne. Deze restaurant-boot is niet minder dan een replica van de stoomboten die vroeger de rivier de Mayenne bevoeren.
 

Tochtjes op de Cher in een rondvaartboot of een traditionele boot


In Chisseaux kunt u vertrekken op een becommentarieerde rondvaart op de Cher. De restaurant-boten La Bélandre, La Gabare en l’Ambacia brengen u naar de prachtige bogen van het Château van Chenonceau.

Of vertrek vanuit Saint-Aignan-sur-Cher, in rondvaartboot Le Tasciaca, voor een rondvaart, met commentaar, van een uur waarin ukennismaakt met de ongetemde Cher, zijn vissen, en zijn vogels.