Rondvaarten op de Loire

Tijdens een rondvaart op de Loire leert u van alles over de complexiteit van de natuur in het Loiregebied : het landschap, de biodiversiteit maar ook de cultuur en bouwkunst. U kunt, in gezelschap van een visser, de koninklijke rivier van dichtbij verkennen en, met een becommentarieerde rondvaart, de magie van de riviermonding ontdekken.
 

Verken de Loire met gepassioneerde begeleiding


Ga, voor een leerzaam uitstapje op de Loire, op pad met Claude Janin, die hier al meer dan 27 jaar beroepsvisser is. Er is, in de omgeving van Saint-Julien­-de­-Concelles geen beter gids dan hij : Claude kent alle hoeken en gaatjes van zijn rivier (inclusief de schuilplaatsen van de bevers !), in de jacht op snoekbaars en paling. Hij is vrijgevig met zijn kennis en weet hoe hij u kennis kan laten maken met zijn leven als visser op de Loire, inclusief het proeven van Loire vis en wijn.

Jean-Patrick Denieul, in Montjean-sur-Loire, is ook zo’n gepassioneerd iemand. Aan boord van z’n boot la Ligériade, verteld hij van zijn avonturen als kapitein (overstromingen van de Loire, stormen...) en alles over de fauna en flora van dit gebied.

Ten slotte, vlakbij Rochecorbon, ligplaats van de le Saint-Martin-de-Tours, die ook een kapitein heeft die, tijdens een rondvaart van 50 minuten, zijn kennis over de rivier met liefde met u deelt. Ga er, met hem, opuit en ontdek de onbewoonde eilandjes van de Loire, de inheemse vogels, trekvogels en de Europese bevers. Het vertrekpunt is een schattig stadje met kalk-kliffen waarin een aantal grotwoningen zijn uitgehouwen.
 

Rondvaart in de riviermonding


Vertrek, vanuit Nantes, met de la Croisière Estuaire, (Riviermondingscruise) en neem plaats in een rondvaartboot die de Loire afvaart richting Saint-Nazaire, en de monding van de Loire (of in de omgekeerde richting).

Het landschap verandert tijdens uw reis en u komt schilderachtige dorpjes tegen (zoals Trentemoult en Paimboeuf), vennen, rietvelden en de kunstwerken van de artistieke Estuaire route (de Ringen van Buren, « Villa Cheminée » (het Schoortsteenhuis) van Tatzu Nishi, de« Bateau mou » (zachte boot) van Erwin Wurm, de Zeeslang ...). De industriële landschappen rond Cordemais en de raffinerijen van Donges maken de omgeving iets anders.

Na een rondvaart van bijna 3 uur komt u aan in veilige haven, die van Saint-Nazaire, waar u de ontmoeting tussen de rivier en de Atlantische oceaan kunt aanschouwen : magisch
 
Alles over de rondvaartboten