Op de Sint Jacobsroutes

Zowel pelgrims als nieuwsgierige wandelaars die graag de historische routes naar Compostella willen ontdekken kunnen de GR® 655 lange-afstandsroute kiezen. Door het Loirelandschap, de wijngaarden, langs mooie kerken en kathedralen... het beloofd betoverende momenten.
 

Le GR® 655 : Richting Compostella via Tours


De GR® 655 route volgt de Tours route (de Via Turonensis) en is de langste van de vier Sint Jacobsroutes.

De route vanuit het noorden splitst zich, na Parijs, in twee takken die bij Vouvray weer samenkomen, stroomopwaarts van Tours.

Hij brengt u, in het oosten, naar Orléans en de Saint-Croix kathedraal, waar Jeanne d’Arc kwam om te bidden. Het Maison de la Coquille (Schelphuis), op twee stappen afstand van de Loire, dankt z’n naam aan de gebeeldhouwde schelp boven de deur. Vervolgens bereikt de route Cléry­-Saint-­Andre met de beroemde basiliek, laatste rustplaats van koning Louis de XIe, en gaat daarna, langs de Loire, door naar Tours.

In het westen loopt u, na het pad van de kathedraal van Chartres gekruist te hebben, door naar de Vendôme regio en vervolgens naar Tours.  De Sint Jacobsroute door de stad wordt aangegeven met een soort grote metalen spijkerkoppen met daarop de afdruk van het Sint Jacobssymbool, de schelp, hij brengt u naar de Saint-Gatien kathedraal, dat een XV eeuws standbeeld van Sint Jacob heeft, en de Saint-Martin basiliek.

De route vervolgt zich daarna richting de gotische Saint-Catherine-de-Fierbois kerk en vervolgens naar de kerk van Draché dat op de gevel ook het schelp-symbool van de bedevaart draagt.


Voor meer informatie over de GR 655.