Met de trein door de Loirestreek

De trein leent zich uitstekend voor het verkennen van de Loirevallei. De Interloire, die Orléans met Nantes (station Le Croisic) verbindt, stopt in Beaugency, Bloise, Amboise, Tours, Saumur, Angers en Ancenis. Allemaal iconische steden, omringd door de Loire en zijn zijrivieren, de flora en fauna van dit gebied, de kastelen en schilderachtige dorpjes. Alle pracht komt voorbij !

De trein is een ideaal vervoersmiddel voor een bezoek aan de Loirevallei. Op het ritme van de Interloire, die vanaf Orléans vertrekt naar Le Croisic, kunt u de Loirelandschappen door het raam bewonderen. U kunt, te voet, de Loirevallei van halte tot halte verkennen dankzij de vele stations die op deze route liggen. Als u de fiets mee heeft kunt u die, in de regionale TER treinen, gratis meenemen naar de volgende etappe van uw avontuur !
 

Verken de Loirestreek met de trein, van stad naar stad

 
De Loirevallei is bezaaid met treinstations. Orléans, Beaugency, Blois, Amboise, Tours, Saumur, Angers, maar ook Les Rosiers­-sur-­Loire, Savennières-Béhuard, Oudon en Saint­-Nazaire, om er enkele te noemen. Allemaal tussenstops die het mogelijk maken de Loire châteaux, de schattige dorpjes en de wijngaarden te bezoeken.
 
Behalve een milieuvriendelijke en praktische manier om te reizen, is de trein ook een goede manier om, soms vlak naast de rivier, de schitterende landschappen van het Loiregebied te zien.
 
Als u een smartphone heeft kan de app " le Val de Loire vu du train " (de Loirevallei vanuit de trein) u overal begeleiden ! Hij geeft informatie over de interessante plekken die u uit het raam ziet en meer. Op het moment is alleen het gedeelte Tours-Saumur beschikbaar maar er wordt gewerkt aan Blois-Angers en Orléans-Nantes.

 

Train Vélo Loire : neem uw fiets mee in de trein !

 
Heeft u zin om langs de Loire te fietsen maar geen tijd om dat heen en terug te doen ?
 
Dan kunt u dankzij Train Vélo Loire (Trein Fiets Loire) uw fiets meenemen in de Interloire trein. Deze gratis service is beschikbaar van half juni tot half september. Er is een personeelslid speciaal voor de fietsen die uw fiets aanneemt bij het vertrek en hem u weer teruggeeft bij aankomst. Op deze manier kunt u haltes overslaan of gemakkelijk terugreizen naar uw vertrekpunt.

Meer over de applicatie " De Loirevallei gezien vanuit de trein "
Meer informatie over Train Vélo Loire