De zijrivieren van de Loire in een traditionele boot

Traditionele boten navigeren de Loire maar ook enkele zijrivieren. Aan boord van een Franse toue of een fûtreau kunt u, in het gezelschap van gespassioneerde kapiteins, de Vienne en de Cher verkennen.
 

Een tochtje op de Vienne in een traditionele boot


De compagnie de Navigation Vienne-Loire in Chinon, nodigt u uit de Vienne te verkennen op een van de drie traditionele boten in hun vloot : La Diligente (een toue), Le Tonnant (een snelle motorboot) en La Chinonaise (toue met cabine).

In Candes-Saint-Martin, vindt u het Centre Permanent d’Initiatives pour l’Environnement (CPIE)Touraine-Val de Loire (Centrum voor Milieu-initiatieven, CPIE) voor Touraine-Val de Loire dat u, aan boord van een traditionele toue met cabine, meeneemt naar de plek waar de Vienne en de Loire samenvloeien. De tochten die hier aangeboden worden hebben thema’s zoals de smokkel van zout, of het dierenrijk bij zonsondergang.
 

Traditionele boten op de Cher


De Bateliers du Cher bouwen zelf de traditionele boten waarmee u de Cher kunt verkennen, ga eropuit aan boord van een toue, een fûtreau of een Loire scute.