De GR3, een legendarische route

De GR3®, een legendarische route langs de Loire

 
Het, bijna 1300 Km lange, pad langs de Loire, GR3®, verbindt de Mont Gerbier-de-Jonc met de Atlantische oceaan. Verken de landschappen van het Loiredal te voet op, een van de Lange Afstandpaden. Zij onthullen alle facetten van de Loirevallei : emblematische steden, de flora en fauna van het gebied, de Loirekastelen, wijngaarden en grotten. Ga op pad !

 

De GR3® : van de bron naar de monding van de Loire door de Loire landschappen

 
De GR3® volgt de Loire vanaf de bron (Mont Gerbier-de-Jonc) en vergezeld hem over een lengte van bijna 1300 km naar La Baule, waar de rivier in de Atlantische oceaan uitmondt. Dit is overigens het allereerste lange afstandspad dat in Frankrijk is aangelegd !
 
Met dit pad gaat u dwars door de typische Loirelandschappen en ervaart u de flora en fauna van dichtbij. Ontdek zo de iconische steden Orléans,  Blois, Amboise, Tours, Chinon, Angers en Nantes. Ontdek, stroomopwaarts van Orléans, ook de basiliek in Saint-Benoit-sur-Loire en de Karolingische kapel in Germigny-des-Prés.
 
U komt ook een aantal châteaux de la Loire, tegen op uw pad, zoals dat van Sully-sur-Loire, van Chambord, Chaumont-sur-Loire, Villandry, Azay-le-Rideau, Montsoreau en Saumur…

Verder zijn er voormalige bewoonde grotten en wijngaarden te bewonderen, met name die van Vouvray en van Anjou. Ook komt u alternatieve routes tegen, bijvoorbeeld “ de vignoble en vignoble” (van wijngaard naar wijngaard, of “sur le  Chemin des Mariniers de Loire” (op het spoor van de Loireschippers) waarop u alles te weten komt over de geschiedenis van de binnenvaart op de koninklijke rivier.
 
Twee andere alternatieven zijn “le sentier de la forêt d’Orléans” (Pad door het bos van Orléans) en de “le sentier de la Sologne” (route van Sologne).
 
Voor meer informatie over de GR3®