Cruises op de Loire

Neem een cruise, van een week of een weekendje, en geniet heerlijk van de Loire ! Stap aan boord van een kleine boot of één van de grotere, zoals de nieuwe MS Loire Princesses, en echt cruiseschip met cabines.
 

De MS Loire Princesse, een cruise schip op de Loire


Hoewel de Loire, van de XVIIe tot de XIXe eeuw, een belangrijke navigatieroute was, is hij nu alleen bevaarbaar tussen de riviermonding in Saint-Nazaire en Bouchemaine, vlakbij Angers. 

Op de MS Loire Princesse, een peddelboot, kunt u 8 dagen en 7 nachten, met vol pension,  de Loire op aan boord van een schip met cabines. Onder eigenaar CroisiEurope is dit de eerste boot van dit type die de Loire navigeert.

Na vertrek uit Nantes stopt het schip in Saint-Nazaire, Ancenis, en Bouchemaine en zijn er diverse excursies rond Angers, Saumur, wijngaarden en de Loirekastelen alvorens terug te keren naar Nantes.

Net als veel zeecruiseschepen komt ook dit schip uit de scheepswerf in Saint-Nazaire. En hij is, net als hen, kolossaal : 90 meter lang, 15 meter breed, met 3 bruggen en 48 comfortabel ingerichte cabines van 15m2.


Cruise op de Loire in een Toue Cabanée


Stap bijvoorbeeld aan boord van de Erre Sauvage en verken de Loire of de Erdre, een van de zijrivieren. Een Franse "toue" boot met cabine is perfect om de Loire mee te verkenne. Dit kan voor een dag, een nacht, of meerdere, en is een gezellige en originele ervaring. De Erre Sauvage is ontworpen voor rustige, behaaglijke ontdekkingsreizen. De cabines zijn comfortable ingericht zodat u zich thuis kunt voelen, met apart toilet en badkamer. En, met mooi weer kunt u ontbijten op de brug !