La Vélo Francette

 

La Vélo Francette, een fietsroute van het Kanaal naar de Atlantische Oceaan

 
De Vélo Francette (ook bekend als Véloroute V43) is een fietsroute van 600 Km die Basse-Normandie met Poitou-Charentes verbindt. Onderweg kruist hij de belangrijke Loire op de Fietsroute. Ontdek op deze route met name Angers en Saumur, langs hun rivieren en de Loire.
 

La Vélo Francette, een fietspad door de Loirestreek


De Vélo Francette is de gloednieuwe bewegwijzerde fietsroute die de oude Véloroute V43 vervangt. Onderweg van Ouistreham naar La Rochelle gaat hij door drie regio’s : Basse-Normandie, Pays de la Loire en Poitou-Charentes.

Gedurende die 600 Km fietst u door het platteland en de vreedzame dorpjes van zeven departementen, langs de rivieren met hun ingerichte oevers die fietsers, wandelaars, vissers en watersporters aantrekken.

Na via het jaagpad van sluis naar sluis de rivier de Mayenne gevolgd te hebben komt u aan bij de drempel van de Loirestreek. Fiets, in Anjou, langs de Loire en ontdek de verbazingwekkende grotwoningen, zo karakteristiek van de Loirestreek. Deze uithollingen, vroeger uitgehouwen voor de tuffeau kalksteen, getuigen van de bouw van kastelen en andere monumenten.

Mis vooral de mogelijkheid voor een bezoek aan Angers en Saumur niet, twee emblematische Loirestreek steden.

De Vélo Francette route zet zich voort langs de Thouet, in de richting van Montreuil­-Bellay, een versterkt stadje dat zich Petite Cité de Caractère mag noemen (Karakteristiek stadje).
 

Van la Vélo Francette naar La Loire à Vélo


De Vélo Francette komt diverse andere belangrijke fietsroutes tegen. Tussen Angers en Saumur komt hij met name de La Loire à Vélo route tegen. Deze beroemde route van 900 Km doorkruist de Loirestreek van end tot end, van het ene Loire château naar het andere. 

De Vélo Francette komt ook de volgende routes tegen :

● La Véloscénie (Parijs­ naar de Mont­­-Saint­­-Michel), bij Domfront
● La Vélodyssée (atlantische kust), bij La Rochelle