De Loire op de Fiets, een route door een uniek landschap

De fietsroute La Loire à Vélo (de Loire op de Fiets) is, om alle rijkdom van de Loirestreek te ontdekken, de meest voor de hand liggende route. Volg de Loire en fiets van het ene château naar het volgende, over 900 Km perfect onderhouden en bewegwijzerde fietspaden, tot aan de riviermonding. En laat u onderweg betoveren door het magische landschap : vreedzaam platteland, wijgaarden zover het oog reikt, grotwoningen en natuurlijk de schitterende Loire...
 

Stroomafwaarts langs de Loire


900 Km landelijke paden afgewisseld met fietspaden en weinig gebruikte weggetjes langs de Loire, van château naar château. Dit is wat u, over de hele lengte van de Loire op de Fietsroute, kunt verwachten. Een unieke route die elk jaar bijna een miljoen fietsers uit de hele wereld aantrekt.

De fietsroute, in beide richtingen perfect aangelegd en bewegwijzerd, verbindt het landinwaarts van de Cher gelegen Cuffy met Saint-Brévin-les-Pins, daar waar de Loire in de Atlantische oceaan uitmondt.

Wilde oevers, Loirekastelen, glooiende wijngaarden : La Loire à Vélo neemt u mee door een unieke landschap, in 2000 door UNESCO gedeeltelijk geclassificeerd als « paysages culturels vivants » (levende culturele landschappen) op de werelderfgoedlijst.
 

La Loire à Vélo : Loirekastelen in karakteristieke dorpen


Van Centre-Val de Loire tot het Pays de la Loire, de La Loire op de Fiets route doorkruist emblematische Loirevalleisteden. Orléans, Blois, Amboise, Tours,  Saumur, Angers en Nantes zijn allemaal onmisbare tussenstops. Langs de Loire en zijn zijrivieren (de Cher, de Indre, de Vienne, de Maine, de Thouet…) wordt uw reis onderbroken door karakteristieke dorpjes, grotten, bloeiende tuinen en prachtige Loire Châteaux.

Geen andere fietsroute biedt zo’n dichtheid van historische monumenten. Van het Château de Sully-sur-Loire tot aan dat van de Hertogen van Bretagne in Nantes, 22 Pronkstukken van de Loire markeren de Loire op de Fiets route. Om er enkele te noemen : de beroemde châteaux van Chambord, Amboise, Chenonceau, Azay-le-Rideau, Saumur en de Abdij van Fontevraud.. 

De Loire op de Fietsroute kruist het pad van andere belangrijke fietsroutes : de Vélodyssée, Châteaux op de Fiets, de Indre op de Fiets, La Vélocéan, La Vélo Francette en ook de Sint Jacobsroute op de Fiets.

De Loire op de Fietsroute maakt overigens ook onderdeel uit van de lange europese fietsroute Eurovélo 6, een route van meer dan 3 600 Km die de Atlantische oceaan en de Zwarte Zee verbindt.
 

Accueil Vélo : staat u onderweg bij


Langs de gehele route vindt u meer dan 600 plaatsen (in hotels en andere accomodatie, toeristenbureaus, reparateurs en verhuurders van fietsen, bezienswaardigheden) die onder de nationale aanduiding Accueil Vélo (Fiets Welkom) klaar staan om u te verwelkomen en te adviseren .

Ontdek de route van La Loire à Vélo.

Download de app : « La Loire à vélo »
om uw fietsvakantie te beleven.

Klik voor meer informatie over de Eurovélo 6 route.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.