De kastelen op de fiets

De Châteaux op de Fiets, fietsroutes verbonden aan de Loire à Vélo route


Ga eropuit op de fiets, er is geen betere manier om ten volle van het prachtige natuurschoon van de Loirestreek en z’n kastelen te genieten. Dus neem de fietsroutes van de Châteaux à Vélo, die overigens ook verbonden zijn aan de Loire op de Fietsroute. Fiets, vanaf het prachtige kasteel Chambord tot aan de AOC wijngaarden van Cheverny, door de Sologne regio en ontdek een rijk cultureel erfgoed en een weergaloze natuur.
 

De Châteaux op de Fiets, 400 km fietsroutes


Van 6.8 tot 55.7 Km, soms op paden, soms op fietspaden en soms op kleine weggetjes, de circuits van de Châteaux à Vélo zijn geschikt voor iedereen, zowel voor families als voor sportievelingen. . 

Er zijn maar liefst 14 routes – merendeels circuits – oftewel bijna 400 Km aan goed bewegwijzerde fietsroutes. Een uitnodiging om de Loirestreek en zijn kastelen te leren kennen, met zeer gevarieërde thema’s.

● ontdek de AOC wijngaarden van Cheverny en Touraine ;
● duik de middeleeuwen in in het château van Fougères sur Bièvre ;
● observeer de bevers in het water van de Loire, de Cosson en de Breuvron ;
● uitstapje naar de bossen van Sologne  forestière  (het park  van  Chambord  of het bos van Cheverny) waar herten, reeën en hazen te zien zijn ;
● tochtjes in het hart van het Sologne gebied, vol vijvers, eenden, asperge- en aardbeienkwekers ;
● bezoek het Château van Chambord, het prachtige jachtlandgoed van François Ie ;
● verken de omgeving van Cellettes, het dorp met 18 kastelen.

U kunt uiteraard ook, vanaf verschillende plekken, de fietsroute de Loire op de Fiets nemen, bijvoorbeeld in Blois, Chambord en in Chaumont-sur-Loire.
 

Het Fête du Vélo van het Pays des Châteaux


Elk jaar eind augustus / begin september vindt het Fête du  vélo (FietsFeest),  plaats, bij uitstek geschikt om het Pays des Châteaux en z’n tradities te leren kennen. Een route van zo’n veertig kilometer met tussenstops voor bezoeken aan monumenten, wijnproeven, voorstellingen en gevarieërd amusement.


Ontdek de circuits van Châteaux à Vélo.

Ontdek ook de app Bloischambord.