De Indre op de Fiets

L’Indre à vélo : typische dorpjes met Loirekastelen


De Indre op de fiets is een fietsroute meer dan 200 kilometer, van Chenonceaux naar Azay-le-Rideau via Loches. Een landelijke route die opgedeelt is in 8 vreedzame stukken van 8 tot 19 kilometer langs de rivier de Indre. U komt op uw route zulke prachtige typische plaatsjes tegen als Chedigny en Cormery en beroemde monumenten zoals de kastelen van Chenonceau en Azay-le-Rideau, de burcht van Montbazon en het koninklijk château van Loches tot aan Jeu-les-Bois, ten zuiden van  Châteauroux. Een landelijk weggetje  langs.


L’Indre à vélo, aan beide uiteinden aan de La Loire à Vélo route verbonden


De Indre op de Fiets route neemt u mee op een ontdekkingstocht langs meer dan 200 kilometer van de rivier. U heeft routes die van « heel makkelijk » tot « makkelijk » zijn , dus voor iedereen toegankelijk.

Trap, na uw route gekozen te hebben, vredig langs de rivieren Indre en Cher en de bloeiende treurwilgen.

Doorkruis het platteland, waar u met regelmaat charmante dorpjes en onmisbare plekken tegenkomt, en typisch erfgoed zoals de molens van de Indrevallei, de grottenvallei van Goupillières en de abdijen van Cormery en Beaulieu-les-Loches. Niet te vergeten het schattige dorpje Chédigny met z’n antieke rozen en z’n bluesfestival...


Een met Loirechâteaux bezaaide route


Bezichtig onderweg de historische monumenten die bijdragen aan de beroemdheid van de Loirestreek.

Ontdek bijvoorbeeld het Château van Chenonceau, wiens elegante bogen weerspiegelen in het water van de Cher.. Bewonder, in Loches, het koninklijk Château, een meesterwerk van middeleeuwse militaire architectuur.

In het hartje van de stad Montbazon kunt u de imposante Burcht van Faucon noir met de oudste donjon van Frankrijk bewonderen.

Neem, tenslotte, een kijkje bij het Château d’Azay-­le­-Rideau, op z'n eigen eiland middenin de Indre.

Ontdek de l'Indre à vélo fietsroute.