Anjou Vintage Fietsen

Anjou Vélo Vintage : een bijeenkomst van retro fietsen in Saumur


Anjou Vintage Fietsen in Saumur : is DE bijeenkomst voor liefhebbers van ouderwetse fietsen. Een evenement dat jaarlijks niet minder dan 3 500 deelnemers en 20 000 toeschouwers trekt, op de oevers van de Loire.


Anjou Vélo Vintage : vintage fietsen en kleding


Elk jaar, in mid-juni, vindt in de stad Saumur een hele leuke bijeenkomst plaats : Het Anjou Vintage Fietsen.

Hier ontmoeten 3500 deelnemers elkaar met retro kleding, en hun mooiste fietsen. Maar let op, het zijn niet zomaar fietsen ! Het zijn fietsen van het oude soort, tussen 1900 en 1987 gemaakt, dus zonder handvatversnellingen en klikpedalen.

En wat de fietsers zelf betreft, zij moeten hun kleding aanpassen aan de fiets : bijpassende kleding verplicht !

Resultaat : een ware retro optocht met oude racefietsen, tandems, vlinderdassen en alpinopetjes. Een folkloristisch peleton op diverse routes (van 30 tot 150 Km) door het landschap rondom Saumur met z’n kastelen, kalkstenen dorpjes en abdijen.  

Bij dit evenement, dat nu bij de populairste van europa hoort, hoort ook wijnproeven, picknicks, tentoonstellingen en concerten.
 

Doe mee aan dit vintage evenement !


Trek, om deel te nemen aan de volgende editie van Anjou Vélo Vintage, uw mooiste retro tenu aan en schaf een ouderwetse fiets aan (of huur er ter plaatse een).

Ga, voor meer informatie naar www.anjou­velo­vintage.com/fr
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen