Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Witte botersaus

Recept van M. Gueho, restaurant l'Atlantide,1 Michelin ster

Witte botersaus is een typisch recept uit de regio Nantes, het wordt gebruikt bij vis. Hét feestelijke familiegerecht !

Ingrediënten (voor 6 tot 8 personen) :
● 10 sjalotten
● 1dl gekleurde wijnazijn
● 1dl muscadet
● 2 eetlepels volle room
● 500gr halfzoute boter
● Grof-gemalen peper

Bereiding :
Snipper de sjalotten met een mes. Voeg de sjalotten, de azijn, de muscadet en de peper toe aan een sauspan of een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook en zet het vuur lager om het in te laten dikken. Voeg daarna de room roe, breng weer aan de kook. Voeg de koude en in stukjes
gesneden boter toe met hulp van een garde.

Houdt de saus warm, bijvoorbeeld au bain-marie of op een hoekje van het gas. Deze saus moet u niet zeven, hij wordt met de sjalotten erin
gebruikt en is heerlijk met snoekbaars, koolvis, elft, of in court-bouillon gekookte snoek.


Weetje :
In de traditionele keuken van Nantes wordt witte botersaus zonder room gemaakt, maar om de saus stabieler te maken is het gebruik van room een goede tip.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
affiche feu dartifice
Vanaf

FEU D'ARTIFICE

voor ongeveer 12 Km
TREILLIERES - 44
Eetgelegenheid

RESTO-REVUES

Traditionele keuken
voor ongeveer 115 m
NANTES - 44

A L'ARDOISE

Traditionele keuken
voor ongeveer 141 m
NANTES - 44
Bezichtigingen