Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Tarte Tatin

Tarte Tatin
Een recept van © du Centre

Ingrediënten:
• 1.5kg golden delicious of Cox’s Orange pippin appels
• 200 g boter
• 150 g suiker
• 200 g kruimeldeeg

Bereidingswijze:
Smeer de taartvorm in met de boter en suiker. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snij ze in vieren en verdeel over de taartvorm. Bedek alles met het kruimeldeeg. Bak in de oven gedurende 15 tot 20 minuten, op 220°c.

Haal de Tarte Tatin uit de oven en plaats het op een hoog vuur tot al het vocht verdampt is, draai de vorm regelmatig rond. Laat hem vervolgens een uur afkoelen.

Zet het weer op een hoog vuur en draai de vorm voortdurend rond tot u in de bodem caramel ziet. Keer de Tarte tatin om op een bord zodra de caramel een rode, amberachtige, kleur krijgt.

Heerlijk met een glas late oogst Cour-Cheverny.

 
Ook te ontdekken
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
o_bistro_extérieur

O BISTRO

Traditionele keuken, Bistro / wijnbar, Themarestaurant
voor ongeveer 430 m
vanaf 13€ /pers.
LAMOTTE-BEUVRON - 41
(2)hotel-restaurant-tatin-lamotte-beuvron©CDT41

RESTAURANT TATIN

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 1 Km
vanaf 22€ /pers.
LAMOTTE-BEUVRON - 41
LE RABOLIOT

LE RABOLIOT

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 7 Km
NOUAN-LE-FUZELIER - 41
crop_restaurant_int4

LE MOULIN DE VILLIERS

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 8 Km
vanaf 25€ /pers.
NOUAN-LE-FUZELIER - 41
Bezichtigingen
Online reserveren
(27)maison-des-etangs-st-viatre©CDT41-enola

MAISON DES ETANGS

voor ongeveer 11 Km
vanaf 5€ /pers.
SAINT-VIATRE - 41