Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Plaatselijke producten en specialiteiten

De Loirestreek heeft zoveel hemelse producten ! Z’n vruchtbare grond zorgt voor heerlijk fruit en groenten zoals asperges, veldsla, appels en peren... En terwijl de Loire ons van, vroeg in de ochtend gevangen, geweldige vis zoals snoek en snoekbaars voorziet, voorziet de kust ons van een overvloed aan prachtige vis, en schaal- en schelpdieren. En laten we het kwaliteitsvlees niet vergeten, zoals de Géline kip uit Touraine of het rundvlees van de Rouge des Prés koeien. En dan de kazen, net zo verukkelijk als gerenommeerd : Curé Nantais, Sainte-Maure uit Touraine, Selles­-sur­-Cher... Het hele Loiredal is rijk aan voortreffelijke producten, tot aan de grotkelders die de enorme champignoncellen verbergen. Deze producten worden nog beter met plaatselijke specerijen zoals saffraan of het Guérande zout, en natuurlijk azijn uit Orléans.